Túlságosan olajosak az ételek - ez okozta a legnagyobb problémát a Kosár magazin csapatának, amikor népszerû kínai ételeket teszteltek a fõváros több kerületében. Fõleg a tavaszi tekercsnél, de nem egyszer a pirított tésztáknál is ezt tapasztalták.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A szecsuáni csirke szerepelt a legjobban a Kosár magazin tesztjén, a csapat négy alkalommal is kiválónak találta ezt az ételt. Megfigyelték azt is, hogy ennél a fogásnál közeledtek a legjobban az ízek a magyar konyhához, esetenként már-már a lecsóra emlékeztetett a kínai finomság jellege. A leggyengébb eredményt a tavaszi tekercs hozta: egyrészt túlságosan olajos volt, másrészt több esetben is nyers maradt benne a zöldség, ráadásul leginkább káposztát rejtett a tekercs.
A Kosár magazin tesztje alapján a kínai büfék versenyét a fõváros budai oldala nyerte: a XI. és a XII. kerületben ették a legfinomabbakat. A legnagyobb meglepetést azonban egy belvárosi büfé okozta, ahol nyitáskor és ebédidõben is vásároltak szecsuáni csirkét: a csapat szerint a két étel között nagyon eltérõ volt a különbség nem csak ízben, még árban is.