2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Lezajlott az Év Fagylaltja verseny

Lezajlott az Év Fagylaltja verseny
A házias vidámság fantázianevû kreáció lett a szabadon választott kategória gyõztese a XIII. Év Fagylaltja versenyen Budapesten.

A házias vidámság alkotója Csuta Zsolt, a csákvári Csuta Cukrászdából. Az ezüstérmes a Dobos fagylalt lett, amelyet Tóth Norbert, a dunaföldvári Tóth Cukrászdából "álmodott meg", bronzérmet kapott a francia füge, Kmitt Erzsébet alkotása a fõvárosi Fitt Süti Cukrászatból - közölte Fábián Zsolt, az eseménynek helyet adó Zila Kávéház és Krisztina Cukrászda üzletvezetõje.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kézmûves cukrászok versenyében a kötelezõ csokoládé ízkategória aranyérmese Trella Györgyné lett a nyírbátori Csekõ kávéházból, ezüstérmet kapott Farkas Liliána a kecskeméti Böbe fagyizóból, bronzérmet ítélt a zsûri Balogh Istvánnak, a debreceni Mignon cukrászdából.

Közönségdíjas fagylalt lett a Tutti Kft. csányi sárgadinnyéje, míg a Legszebben díszített fagylalt különdíjat a házias vidámság érdemelte ki. Az Elsõ Magyar Fehérasztal Lovagrend különdíját a cappuccino fagyijáért a budapesti Zacc café vehette át.

Megmérettették magukat az alapanyaggyártók is: a kötelezõ csokoládé ízkategóriában elsõ lett a budaörsi Suha Kft., második a fõvárosi m-Gel Hungary Kft., harmadik helyezést az olasz PreGel S.p.a. ért el. A szabadon választott kategória gyõztese a budaörsi Amarelle Suha Kft., ezüstérmes a budapesti Martin Braun Kft. mogyoró-mandula-pisztáciája, míg harmadikként a rábapatonai Tutti Kft. csányi sárgadinnyéje végzett.

A fagylaltokat a szakmai zsûri a többi között karakter, ízvilág, kivitel szempontjából értékeli - mondta el Benke László Oscar-díjas mestercukrász, hozzátéve: legyen jól adagolható az édesség és a dísz is passzoljon hozzá.

A versengésen induló fagylaltcsodák között szerepelt mákos guba, vitaminforrás, kókuszos kukorica tápiókával, aranygaluska borsodóval, latin szerenád és Rákóczi túrós is. A versenytermékeket szakmai és ismert közéleti személyiségekbõl álló közönség zsûri értékelte.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!