2024.04.24. - György

A nyár gyümölcsei: ribizli, málna és a földieper

A nyár gyümölcsei: ribizli, málna és a földieper
Napjainkban szinte már mindenki számára ismert, hogy a gyümölcsök táplálkozás-élettani tulajdonságai rendkívül elõnyös szerepet játszanak a szervezet mûködésében, az egészség megtartásában és bizonyos betegségek kezelésében is.

A melegebb hónapokban nagyon sokféle, hazánkban is termõ gyümölcs közül választhatunk, amelyek nélkülözhetetlen tápanyagokat, vitaminokat, ásványi anyagokat, élelmi rostokat és egyéb, a különféle betegségek hatékony megelõzésében komoly szerepet játszó vegyületet tartalmaznak.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ribizli

Nagy a C-vitamin tartalma (a legtöbb a feketeribizliben fordul elõ), emellett magas az élelmi rost és a szerves sav tartalma. Szénhidráttartalma alacsony. Szerepet játszik a meghûléses betegségek megelõzésében.

Málna

Ízletes, finom aromájú gyümölcs. Említésre méltó a C-vitamin-, a biotin- (H-vitamin) és a diétás rost tartalma. Alacsony szénhidráttartalmú, így a cukorbetegek és a fogyókúrázók is nyugodtan fogyaszthatják. Segíti a haj regenerálódását, növeli a bõr puhaságát, ínysorvadásban pedig csökkenti a fogínyvérzést.

Földieper

Üdítõ, frissítõ gyümölcs, jellegzetes ízzel és zamattal, emellett jelentõs C-vitamin forrás. A benne lévõ cserzõanyagok gyulladásgátló, baktériumölõ hatásúak. Tisztítja a bélrendszert, javítja az emésztést és fokozza az anyagcserét. Erõsíti az immunrendszert, a csontokat, a hajat és a bõrt. Cukorbetegeknek, fogyókúrázóknak, betegségbõl lábadozóknak, máj-, vese-, és húgyhólyaggyulladásban szenvedõknek különösen javasolható a megfelelõ étrend összeállításához. Allergiára hajlamos gyermekeknél és felnõtteknél túlérzékenységi reakciót válthat ki.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!