2024.03.29. - Auguszta

Mindennapi kenyér: a sajt

Mindennapi kenyér: a sajt
Teve, kecske, juh vagy tehén - Giovanni Migliore szívét megdobogtatja a sajt. A sajtkészítés olasz szakértõje a stuttgarti Hohenheim Egyetem kutatója. A tevesajt kutatását 1995-ben kezdte egy EU-projekt keretében, amely azt tûzte ki céljául, hogy Kenyában nomádoknak új megélhetési forrást találjanak, felmerült a tevesajt elkészítésének ötlete - számolt be Migliore. Eleinte a tevetejet repülõgépen hozatták Kenyából, de hamar túl költségesnek bizonyult és így az olasz szakember más lehetõséget keresett, s a németországi Feketeerdõben találta meg. Ott ugyanis 35 igazi tevét tartanak a Fata Morgana farmon. Az állatok tejelnek, és lovagolni is lehet rajtuk.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Két legyet sikerült ütni egy csapásra: Migliore olcsón jutott hozzá a kutatásaihoz szükséges tevetejhez, a schwarzwaldi tevefarm pedig hivatalosan is részt vehetett a tej feldolgozásában.

A kutatatási központban azonban nemcsak tevék kelendõek, mint tejszállítók. A tudósok mindennapi kenyere tulajdonképpen a kecske, juh vagy tehén tejébõl készült sajt. A jó sajt olyan Migliore számára, mint a jó bor: aromája van, simulékony és illatos.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!