2024.04.19. - Emma

A világ legfinomabb étele maradékból

A világ legfinomabb étele maradékból
A világ legnagyobb és legsikeresebb gasztronómiai magazinjai (Jamie, Every Day, Good Food) a legsikeresebb (értsd: legdrágább) éttermekkel együttmûködödve folyamatosan megkeresik azokat az ételeket, amelyek mindenhol nagy sikernek örvendenek a világon.

Meglepõ, de azok az ételek kerültek a lista élére, amelyeknek a hozzávalója, valamely másik étel maradéka. Az európai luxus éttermek kínálatában nagy részében megtalálható a klasszikus Somlai Dumplings (Somlói, ma már csak így hívjuk), amely eredetileg maradékból készült.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az éttermek egy része ma már külön direk ehhez a desszerthet készíti el az alapanyagokat. Amerikai legsikeresebb háziasszonya Martha Stewart rendszeresen arra tanítja a fõzõ showmûsorának nézõit, hogy a maradékokat is használják fel a következõ ételkészítéskor.

Jamie Oliver könyveiben, és mûsoraiban is rendszeresen nyúl a megmaradt alapanyagok felhasználásához.

A megmaradt szószok, húsok összedarálva sok étteremben a következõ rakott ételek alapanyaga lesz. Nem beszélve a tésztákról, amelybõl az ember nem szívesen eszik 2-nél több alkalommal. Ha az összetevõket összekeverve sütõbe tesszük, akkor egy teljesen más kaliberû ételét tehetünk az asztalra a család elé. Persze ez teljesen ugyanaz lesz, mint amit már kétszer ettünk, de más formában.

Önöknél mi volt a reggeli, és az ebéd? És, mit lehet belõlük összetenni vacsorára?

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!