2024.04.20. - Tivadar

Elkezdõdött a grill idõszak

Elkezdõdött a grill idõszak
Gyors, elegáns vagy éppen látványos. Az étel készítésének és fogyasztásának ezerféle módja van.

A gyorséttermekben alig néhány perc alatt hozzájuthatunk a kiválasztott ennivalóhoz, míg egy elegánsabb helyen kényelmesen leülve hódolhatunk a gasztronómia örömeinek. Vagy választhatjuk a kerti grillezést is. De vajon a konyhai koszt, vagy a szabad tûzön grillezett étel az egészségesebb? Ezt a magyar találmányt, a multi grillking-et használtuk fel ahhoz, hogy választ kapjunk kérdésünkre. A szerkezet rozsdamentes acélból készült, összerakásához nem kell speciális szerszám.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Szabad tûzön sütni magával az emberiséggel egyidõs tevékenység. Ezeket a hússzeleteket most például faszénen készítjük. Kellõen magas hõmérsékleten hosszú ideig sütjük.

A sovány hússzeletek nem csak alacsony zsírtartalmuk miatt egészségesebbek, hanem könnyebben elkészíthetõek is. Amellett, hogy soványabb húsokat használunk, nem árt odafigyelni a szeletek vastagságára is, ugyanis ha túl vastag nem sült át. Fontos, hogy a sütés során villa helyett lapátkanállal fordítsuk meg a húsokat, így lédús marad, nem szárad ki. Ha mindezt figyelembe vesszük, jól átsült ízletes húsokat készíthetünk.

Ahhoz, hogy jól átsüljön a hús, de ne égjen meg néhány szabályt kell csak betartani. Ne süssünk lángon, mert az étel megég, viszont belülrõl nyers marad. A sütés megkezdése elõtt legalább 30 perccel gyújtsuk be a faszenet. Várjuk meg míg a szén elkezd izzani, parázslani Így, mire hozzáfogunk az ételek elkészítéséhez, éppen megfelelõ hõfok keletkezik a sütéshez. Ízletesebb és zamatosabb lesz a hús, ha nem a mélyhûtõbõl, hanem még frissen a hentestõl kerül a rácsokra. Az egészséges táplálékozás érdekében a jobban átsült húsok mellé célszerû zöldséget és gyümölcsöt is fogyasztani.

Magyarországon a legtöbben zsírban sütnek. Ez nem éppen a legjobb megoldás. Ettõl valamelyest egészségesebb az olaj. De egyes családoknál sajnos bevett szokássá vált az, hogy egy adag olajban sütik ki az összes ételt.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!