A gyorséttermekben alig néhány perc alatt hozzájuthatunk a kiválasztott ennivalóhoz, míg egy elegánsabb helyen kényelmesen leülve hódolhatunk a gasztronómia örömeinek. Vagy választhatjuk a kerti grillezést is. De vajon a konyhai koszt, vagy a szabad tûzön grillezett étel az egészségesebb? Ezt a magyar találmányt, a multi grillking-et használtuk fel ahhoz, hogy választ kapjunk kérdésünkre. A szerkezet rozsdamentes acélból készült, összerakásához nem kell speciális szerszám.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A sovány hússzeletek nem csak alacsony zsírtartalmuk miatt egészségesebbek, hanem könnyebben elkészíthetõek is. Amellett, hogy soványabb húsokat használunk, nem árt odafigyelni a szeletek vastagságára is, ugyanis ha túl vastag nem sült át. Fontos, hogy a sütés során villa helyett lapátkanállal fordítsuk meg a húsokat, így lédús marad, nem szárad ki. Ha mindezt figyelembe vesszük, jól átsült ízletes húsokat készíthetünk.
Ahhoz, hogy jól átsüljön a hús, de ne égjen meg néhány szabályt kell csak betartani. Ne süssünk lángon, mert az étel megég, viszont belülrõl nyers marad. A sütés megkezdése elõtt legalább 30 perccel gyújtsuk be a faszenet. Várjuk meg míg a szén elkezd izzani, parázslani Így, mire hozzáfogunk az ételek elkészítéséhez, éppen megfelelõ hõfok keletkezik a sütéshez. Ízletesebb és zamatosabb lesz a hús, ha nem a mélyhûtõbõl, hanem még frissen a hentestõl kerül a rácsokra. Az egészséges táplálékozás érdekében a jobban átsült húsok mellé célszerû zöldséget és gyümölcsöt is fogyasztani.
Magyarországon a legtöbben zsírban sütnek. Ez nem éppen a legjobb megoldás. Ettõl valamelyest egészségesebb az olaj. De egyes családoknál sajnos bevett szokássá vált az, hogy egy adag olajban sütik ki az összes ételt.