2024.04.20. - Tivadar

Csípõs ételek fogyasztásával hatékonyabban fogyhatunk

Csípõs ételek fogyasztásával hatékonyabban fogyhatunk
A csilipaprika fogyasztása serkenti az anyagcserét és segít a zsírégetésben - derült ki egy új amerikai kutatásból.

A University of California kutatói azt állítják, a csípõs paprikával ízesített ételek oxidálják a lerakódott zsírrétegeket és az anyagcserét is serkentik. Az érzékenyebb ízlelõbimbókkal rendelkezõk is profitálhatnak a csilipaprika jótékony hatásaiból anélkül, hogy meg kellene küzdeniük a csípõs ízzel. A csípõs paprikák fõ alkotóelemét, a kapszaicint ugyanis a nem csípõs paprikákban is megtalálták.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kutatók a csilipaprika étrendre gyakorolt hatását tanulmányozták, miután felkeltette érdeklõdésüket, hogy a csípõs paprika megizzasztja az embereket. 34 férfit és nõt kértek meg kalóriaszegény étrend fogyasztására, miközben nem csípõs paprikát vagy placebót is kaptak. A legtöbb kapszaicint fogyasztóknál az energiafelhasználás csaknem kétszerese volt a kontrollcsoportban mért értéknek.

Medipress

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!