2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Útápam - Kóstolja meg az indiai lepényt

Útápam - Kóstolja meg az indiai lepényt
Az útápam indiai lepényféleség, mely más indiai lepényektõl eltérõen nem vékony és ropogós, hanem vastagabb, belsõ állagát tekintve pedig puha.

További különbség, hogy ezt a lepényfélét nem szokták tölteni – helyette a tésztába sütik bele a kívánt kiegészítõket, mely jellemzõen darabolt paradicsom, illetve chili-hagyma keverék. Szintén gyakori kiegészítõje a kókusz és a vegyes zöldség. Az uttapam tésztája száraz hüvelyesek és rizs keverékébõl készül, fermentálással (más néven erjesztéssel).
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

India meleg éghajlatán a fermentálódás különösebb nehézség nélkül, gyorsan végbemegy, más országokban azonban az eltérõ idõjárási körülmények, illetve a hidegebb évszakok lehetetlenné tehetik a tésztakészítés e módozatát. Ilyen esetben a palacsintához hasonló módon (szódavíz vagy szódabikarbóna hozzáadásával) hamis uttapam készíthetõ.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!