2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Ételek, amelyek fejfájást okoznak

Ételek, amelyek fejfájást okoznak
Ahelyett, hogy a legújabb és leggyorsabban ható fájdalomcsillapítókkal tömjük magunkat, a végére is járhatunk annak, hogy mitõl fáj a fejünk. Gyakran egy-egy étel felelõs a problémánkért.

A fejfájások 60 százaléka, leszámítva a migrént, amiatt alakul ki, hogy túl érzékenyek vagyunk valamilyen élelmiszerben található anyagra. Ez lehet a koffein, az alkohol, a vörösborban, sörben, egyes sajtokban vagy csokoládéban található tiramin, vagy az almában, szederben, kávéban, teában, csokoládéban és a vörösborban található tannin.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

De nem csak az amúgy is károsnak bélyegzett táplálékoktól fájdulhat meg a fejünk, lehetnek az egyébként egészséges zöldségek és gyümölcsök is fejfájásunk okozói.

Ebbõl a szempontból legveszélyesebbnek számít a zeller, a cseresznye, a spenót, az eper, a málna, a nektarin, az õszibarack, a körte, a paprika, az alma, a burgonya és a szõlõ, legveszélytelenebb pedig az ananász, a spárga, az avokádó, a banán, a brokkoli, a karfiol, a kiwi, a mangó, a kukorica, a hagyma, a papaja, és a borsó.

Könnyen kideríthetjük, hogy tényleg valamely étel okozza-e a fejfájásunkat: annyit kell csak tennünk, hogy a gyanús ételt két hétre számûzzük az étrendünkbõl, majd két hétig újból fogyasztjuk, majd ismét számûzzük. Ha a fejfájás az étellel együtt jön és megy, nem lesz nehéz levonnunk a megfelelõ következtetéseket.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!