A fejfájások 60 százaléka, leszámítva a migrént, amiatt alakul ki, hogy túl érzékenyek vagyunk valamilyen élelmiszerben található anyagra. Ez lehet a koffein, az alkohol, a vörösborban, sörben, egyes sajtokban vagy csokoládéban található tiramin, vagy az almában, szederben, kávéban, teában, csokoládéban és a vörösborban található tannin.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Ebbõl a szempontból legveszélyesebbnek számít a zeller, a cseresznye, a spenót, az eper, a málna, a nektarin, az õszibarack, a körte, a paprika, az alma, a burgonya és a szõlõ, legveszélytelenebb pedig az ananász, a spárga, az avokádó, a banán, a brokkoli, a karfiol, a kiwi, a mangó, a kukorica, a hagyma, a papaja, és a borsó.
Könnyen kideríthetjük, hogy tényleg valamely étel okozza-e a fejfájásunkat: annyit kell csak tennünk, hogy a gyanús ételt két hétre számûzzük az étrendünkbõl, majd két hétig újból fogyasztjuk, majd ismét számûzzük. Ha a fejfájás az étellel együtt jön és megy, nem lesz nehéz levonnunk a megfelelõ következtetéseket.