Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A fagylalt ilyenkor nem maradhat el, de nem mindegy, hogy milyen állagú és ízû. Legyen érezhetõen fagylalt jellegû, tehát hideg - ezért gyors munkára van szükség a felszolgálásnál.
A fagylalt többnyire vanília, de a dió sokkal izgalmasabb zamatot ad. A capuccinós, kávés vagy marcipános-csokis gombóc sem tesz rosszat egy jeges kávés költeménynek.
A tejszínhabnak valódinak kell lennie, és nem afféle kinyomós, spray-es, "borotvahabos" készítménynek. A kávé pedig készüljön jó erõs szemeskávéból, ne pedig neszkávéból - vallják az illetékesek. Az sem árt, ha a tejszínhab tetején egy-két szem kávészem alakú csoki csücsül. A szívószál praktikus, de szebb a hosszú, vékony kanál.
Az erõs, igazi olasz kávék iránt megint megnõtt az igény, azzal párhuzamosan, hogy egyre erõsebb a versenyhelyzet az olasz és más nemzetiségû kávés beszállítók között, akik készségesen küldik a reklámeszközként funkcionáló vastag falú csészéket és tányérkákat, emblémás csokikat is a tálaláshoz.
A kávé sehol nem mellékes árucikk. "Ha nyitáskor napi száz adag kávét forgalmaznak" - olvasható egy szakmai magazinban - "és abból harmincat nyereségvágyból az alkalmazott nem megfelelõen készít el, akkor abból a száz vendégbõl holnap már csak hetven fog betérni".
A jobb éttermekben is érdemes tehát széles választékú, különleges ízesítésû, tálalású kávét forgalmazni, mert a vendég hálás érte és rendel belõle.