Úgy tûnik, New York soha nem alszik. Az üzleti, a divat- és a reklámvilág fellegvárának tartott város 8 millió lakosa állandóan rohan, nehogy valamirõl lemaradjon, vagy valamibõl kimaradjon – ezt az utazó is érzékelheti. A metropoliszban megannyi kulturális és kulináris élménnyel gazdagodhat, ám ezek élvezetéhez szerencsére nem kell felvennie a helyi tempót.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Akár éjjel 2-kor leszaladhat a sarki zöldségeshez, de ha éppen indiai finomságokra vágyik, azokat is gyorsan talál: a 17 000 étterem és vendéglõ városában senki nem marad éhen.
New Yorkban minden sarkon lehet enni: akár hot dogot az utcai árusnál, akár fánkot és palacsintát a csilingelõ, díszes büfékocsiból. A szingliket megcélzó áruházban egyszemélyes salátatálak meg szendvicsek sorakoznak a polcokon, egy sarokkal odébb pedig a nagyváros legdrágább étterme kínálja francia fogásait.
A 19. század elején Európából, Afrikából és Ázsiából több százezren vándoroltak New Yorkba, ahol külön városrészeket alapítottak üzletekkel és vendéglõkkel. A kínai negyed (Chinatown) szûk utcáiban lévõ vendéglátóhelyeket a város másik végébõl ma is felkeresik, ahogy az olasz negyed (Little Italy) pizzázóit is.
Nincs a világon olyan étel, ami ne lenne kapható, például ki ne ismerné a kelt tésztából sütött, lyukas közepû péksüteményt? A bagel a kelet-európai zsidó bevándorlóknak köszönhetõen indult világhódító körútjára – eleinte tálcákról, botra fûzve árusították. Ám az amerikai palacsintát vagy a sajttortát sem lehet kihagyni a sorból! A New York-iak kezébõl elmaradhatatlan a csak náluk kapható „coffe to go", vagyis a kávé, amit séta közben ihatnak. Mert ez New York, ahol szabadabban öltözködnek, gondolkodnak, viselkednek – és persze rohannak.