2024.04.18. - Andrea, Ilma

Milyen fûszereket illenek a különbözõ húsokhoz?

Milyen fûszereket illenek a  különbözõ húsokhoz?
Az ételek fûszerezése egyéni ízlés dolga. Függhet családi szokásoktól, hangulattól vagy éppen betegségektõl. Jó azonban, ha szem elõtt tartunk néhány szempontot: milyen fûszert mivel érdemes társítani. Mindenekelõtt azt vegyük figyelembe, hogy a különbözõ fûszerek felerõsítik, kiegészítik egymás zamatát. Vigyázni kell tehát, hogy ha többféle fûszert használunk egyszerre, egyik se nyomja el a többi ízét.

Már az ókori Rómában is készítettek házi fûszerkeverékeket. Idõt és energiát takarítunk meg, ha mi is tartunk otthon néhány saját „csodafegyvert".
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az alábbi összeállítás segít eligazodni abban, hogy milyen ételekhez milyen õrölt fûszereket érdemes használni.

Sültekhez: bazsalikom, borsikafû, kakukkfû, koriander, köménymag, majoránna, mustármag, rozmaring, tárkony, õrölt babérlevél.

Szárnyasokhoz: bazsalikom, kakukkfû, majoránna, menta, petrezselyem, rozmaring, tárkony.

Vadakhoz: bazsalikom, borsikafû, kakukkfû, koriander, majoránna, rozmaring, tárkony, õrölt babérlevél.

Halakhoz: bazsalikom, borsikafû, citromfû, kakukkfû, kapor, petrezselyem, rozmaring, tárkony, zsálya.

Tojásételekhez: borsikafû, gyömbér, szerecsendió.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!