2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Gyógyító ételek a rák ellen

Gyógyító ételek a rák ellen
A legtöbb kutatás szerint naponta legalább ötször, de inkább kilencszer kellene zöldséget és gyümölcsöt ennünk, hogy hatékonyan elõzhessük meg a rákos megbetegedéseket. Van néhány tippünk az unalmas étrendek ellen. Nem sikerül mindennap megenni az elõirányzott 5-9 adag zöldséget vagy gyümölcsöt? Sajnos nekünk sem.

Kutatások szerint pedig jóval csökkene a rákos megbetegedések és halálozások száma, ha ezt betartanánk, de ettõl még nem leszünk életfogytiglan brokkolira kárhoztatva.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Articsóka

Brit tudósok kimutatták, hogy az articsókában található a legtöbb antioxidáns az általuk vizsgált 40 zöldség és gyümölcs közül. Csakúgy mint a brokkoli, a káposzta és a karfiol, az articsóka is rendkívül gazdag flavonoidokban, melyek a laboratóriumi vizsgálatok szerint lassítják a rák elterjedését a szervezetben.

Gránátalma

Magas polifenol és C-vitamin (mindekettõ antioxidáns) tartalma bizonyítottan segít a mellrák elleni harcban. Brit tudósok több tucat vizsgálattal igazolták, hogy a rendszeres gránátalma fogyasztás megelõzi a rák visszatérését.

Paradicsom

Szép piros színét a likopintól kapja, mely segít távol tartani a különbözõ betegségeket. Fontos tudnunk, hogy a likopin a többi növényi anyaggal ellentétben akkor hasznosul a legjobban, ha elõtte megfõzzük. A felszívódást egy kevés zsír vagy olaj még jobban megkönnyíti.

Mángold

A mángold a spenóthoz hasonlóan rengeteg értékes tápanyagot és antioxidánst – C vitamint, béta-karotint és luteint – tartalmaz, melyek megerõsítik az immunrendszert és védenek a környezeti ártalmak ellen.

Kékszõlõ

Nagy mennyiségben tartalmaz resveratrolt, ami növényekben elõforduló, nem flavonoid típusú, a polifenolok közé tartozó vegyület. A növény immunválaszként termelt vegyülete, mely megvédi a fertõzésektõl. Állatkísérletekben a vegyület rákellenes, gyulladáscsökkentõ, vércukorcsökkentõ hatását mutatták ki.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!