Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Rendkívül sok felhasználása közül kedveltek a gesztenyével töltött sültek, és a gesztenyébõl készült édességek. A karácsonyi menûsor kedvelt alapanyaga, például gesztenye-krémleveshez, töltött pulykához, gesztenyés beiglihez, gesztenyetortához.
Recepteket a Jeles napok - Ünnepi ételek rovatunkban találhatják.
Izelítõül a mindig aktuális gesztenyepüré receptje:
Hozzávalók:
2 fagyasztott gesztenyepüré
kevés vaj (selymesebb lesz tõle a massza)
3 dl tejszín
2 zacskó vaníliás cukor
2 evõkanál rum (gyerekeknek pár csepp rumaroma)
A masszába belekeverünk izlés szerint cukrot, a vajat és a rumot (aromát), a gesztenyemasszát krumplinyomón áttörjük, a tejszínt a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.
Fogyasztás elõtt fagyikehely, vagy tálka aljára teszünk egy adag felvert édesített tejszínhabot, arra teszünk egy adag gesztenyepürét, majd a tetejére újra tejszínhabot. Ízlés szerint gyümölccsel, citromfûvel díszíthetjük.
Jó étvágyat és egyenek sok gesztenyét!