2024.04.25. - Márk

A sör segít megelõzni a csontritkulást

A sör segít megelõzni a csontritkulást
Egy új tanulmány szerint a sör gazdag szilíciumforrás, miáltal képes javítani a csontok denzitását, azaz sûrûségét.

A Kaliforniai Egyetem Élelmiszertudományi és Élelmiszertechnológiai Intézetének munkatársai a sörgyártás technikája és a sör szilíciumtartalma közötti összefüggést vizsgálta. Korábbi tanulmányok alapján felmerült, hogy a mérsékelt sörfogyasztás kedvezõ hatást fejteni ki a csontritkulásban, melynek során csökken a csontok tömege. Aki eddig nem szerette az "arany" színû italt mondván, hogy keserû az íze, az sem árt ha alkalmanként elpusztít egy korsónyit.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A kutatók megvizsgálták sörgyártásban felhasznált a nyersanyagokat, és arra a következtetésre jutottak, hogy a sörfõzés során az árparostból képzõdõ malátában a különbözõ eljárások során csak csekély mértékben változik a szilíciummennyiség. Ennek oka, hogy az árpában lévõ szilícium alapvetõen jól tûri a hõhatást.

Ezzel szemben a más termékek elõállítása során (pl. csokoládé, fekete maláta) csökken a szilícium mennyisége.

A tanulmány a Journal of the Science of Food and Agriculture címû kémiai szaklapban jelent meg.

Medipress
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!