2024.04.20. - Tivadar

Hivatalos uniós elismerést nyert a nápolyi pizza

Hivatalos uniós elismerést nyert a nápolyi pizza
Hivatalos uniós elismerést nyert, megkapta a "garantáltan hagyományos különlegesség" (traditional speciality guaranteed, TSG) termékminõsítést a nápolyi pizza. A meghatározott térségbõl származó alapanyagból vagy sajátos eljárással készített termékekre - például a tokaji borra - a védett eredet-megjelölés, illetve a védett földrajzi eredetjelzés szolgál az Európai Unióban. Emellett azonban az igazoltan hagyományos helyi eljárás szerint készülõ ételkülönlegességeket is megjelölhetik, ami egyben minõségi garanciát is jelent.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A délolasz város pizzasütõi érthetõen örömmámorban úsznak.

Ez utóbbi kategóriába került most a nápolyi pizza, amelynek pontosan meghatározott arányokban kell tartalmaznia oreganót, bazsalikomot, illetve mozzarellát.

A tésztaanyagban egy liter vízhez 50 gramm só, 5 gramm élesztõ és 1,8 liter liszt dukál. A pizza átmérõje nem lehet nagyobb 35 centiméternél, a sütõedény nem lehet magasabb 2 centiméternél. Az elkészítés egyes fázisaihoz is kötelezõ idõmennyiséget határoztak meg.

"Nagy gyõzelem ez Olaszország számára" - lelkendezett Rómában a hivatalos minõsítési okmányok brüsszeli aláírása után Luca Zaia mezõgazdasági miniszter.

"Végre elismerték a pizzánkat!" - mondták nápolyi pizzasütõk, hozzátéve, hogy senkinek nem akarják megtiltani a pizzakészítést, de ha azt nápolyinak nevezik, akkor be kell tartani a receptelõírásokat.

Az olasz finomságok közül eddig a pármai sonka és a mozzarella sajt büszkélkedhetett védett eredet-megjelöléssel.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!