Az indiai konyha emésztést serkentõ hatása miatt használja erõszeretettel a csilit, többek között az édes-csípõs csatnik alapfûszereként, míg a tibeti hegyek lábához közel fekvõ nyirkosabb, esõs vidéken úgy tartják, hogy a paprika kiûzi a szervezetbõl a káros nedvességet, és felmelegít.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Turbó fûtõ hatású ételek: gyömbér, fekete és zöld bors, piros és zöld paprika (csili, Cayenne vagy a jalapeno), vagy a torma.
Vágj okosan!
A makrobiotikus táplálkozás – amely az évszakokhoz igazodik, az egyéni adottságok és a pillanatnyi állapot figyelembevételével – azt ajánlja, hogy télen nagyobb darabokra vágjuk a zöldségeket, ez megnöveli ugyan a fõzési idõt, de hatékonyabb lesz melegítõ hatása.