2024.04.25. - Márk

Csípjen, ha fázol! Téli gasztro tippek

Csípjen, ha fázol! Téli gasztro tippek
A csípõs fûszerek használata több nemzetközi konyha karakteres ízét adja. A mexikói konyha, az indiai, a vietnami és a szecsuani konyha jellegzetes étele a csili, a Cayenne vagy a jalapeno paprika.

Az indiai konyha emésztést serkentõ hatása miatt használja erõszeretettel a csilit, többek között az édes-csípõs csatnik alapfûszereként, míg a tibeti hegyek lábához közel fekvõ nyirkosabb, esõs vidéken úgy tartják, hogy a paprika kiûzi a szervezetbõl a káros nedvességet, és felmelegít.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

További melegítõ hatású ételek: barna cukor, meggy, csirkehús, bor.

Turbó fûtõ hatású ételek: gyömbér, fekete és zöld bors, piros és zöld paprika (csili, Cayenne vagy a jalapeno), vagy a torma.

Vágj okosan!

A makrobiotikus táplálkozás – amely az évszakokhoz igazodik, az egyéni adottságok és a pillanatnyi állapot figyelembevételével – azt ajánlja, hogy télen nagyobb darabokra vágjuk a zöldségeket, ez megnöveli ugyan a fõzési idõt, de hatékonyabb lesz melegítõ hatása.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!