A Kuszkusz elkészítése:
Egyenlõ mennyiségû búzadarát és lisztet gyúrnak-forgatnak-ráznak össze kevés sós vízzel.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A kuszkusz készítése és a felhasznált alapanyagok sora vidékrõl vidékre változik Marokkóban sáfránnyal, Algériában paradicsommal, Tunéziában pedig jó csípõsen, Harissa szósszal (chili, fokhagyma, kömény, koriander, olívaolajjal) szeretik. A húsból, zöldségekbõl és gabonából álló egytálétel elkészítéséhez külön edényt használnak, amely három részbõl áll. Alul fõ a hús a zöldségekkel együtt, a fölé illesztett, lyukacsos aljú edényben, a hús és a zöldségek gõzében párolódik a gabona. Tálaláskor egy nagy tál közepére halmozzák a darát, arra a húsokat, zöldségeket, és kézzel vagy kenyérhéjjal mártogatva eszik.