Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A meggy gyógyhatása több területre is kiterjed. Jótékonyan hat a vérre és ezzel több nagy szerv, így a máj s a vesék munkáját serkenti, hat továbbá a szívre. A B vitaminok minden fajtája megtalálható a meggyben, ez lehetõvé teszi az emésztés munkájának kiegyensúlyozását, serkentik a keményítõ és a fehérje feldolgozását, felszívódását, valamint az idegek mûködését is befolyásolja. Hat a légzõszervek gyógyítására, különösen meghüléses betegségek esetében.
A szív mûködésének serkentése a meggy ásvány tartalmának köszönhetõ. A kalcium, kálium és magnézium együtt dolgoznak a vér megtisztításán, a szívizom megerõsítésén és a szabályos szívverés helyreállításán.
A véredény problémát az erekben való idegen anyag lerakódása és az erek megvastagodása a rugalmasság elvesztése jelenti. Minél több a lerakódás, annál gyengébbek az artériák, valamint annál kevesebb kapilláris erecskénk mûködõképes. Ha az ereket megtisztítjuk és ebben a meggy nagy segítségünkre lehet, hiszen savtartalmával, ami lúgos hatást vált ki a vérben, a kapilláris ereket is újra megnyithatja.
Közismert az, hogy a meggy kitûnõ vízhajtó. Nemcsak a gyümölcse, de a gyümölcs szára is, amelyet teának elkészítve segít a szervezetben megrekedt vizet kihajtani.
Az A és a C vitamin természetes környezetében fordul elõ a meggyben, ami az immun rendszerünk mûködését segíti elõ.
A meggy fogyasztása leghatásosabb, ha fáról történik. Ez a gyümölcs ugyanis nem utánérõ. Ha leszedjük a fáról hamarosan romlásnak indul. A meggy lé a legkitûnõbb ital, amit valaha is fogyaszthatunk.