2024.03.29. - Auguszta

Egy marék dió rendbe tesz

Egy marék dió rendbe tesz
Aki minden nap diót ropogtat, annak jó lesz az egészsége. Mindegy milyen szempont szerint vizsgáljuk a diót - legyen az táplálkozáskutatás, hagyományos kínai orvoslás vagy népgyógyászat: a dió a szervezet egészségjavító szempontjából fontos. A finom mag, egyedülálló kombinációja a fehérjének, a vitaminoknak, az ásványi anyagnak és az esszenciális zsírsavnak. Napi 50 gramm dió fogyasztásával, elérjük a felnõtt szervezet, Omega-3-zsírsav szükségletünket, mely körülbelül egy marék diót jelent.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Ezek a telítetlen zsírsavak nélkülözhetetlenek a szervezet számára, és mivel nem vagyunk képesek elõállítani e zsírsavakat, így kénytelenek vagyunk az ételekbõl pótolni õket.

A 90-es évek elejétõl, azzal foglalkoztak a táplálkozás-tudományi szakemberek, hogy felhívják a figyelmet, a dió szívvédõ hatására. Ma már tudjuk, hogy ezt a hatást, az Omega-3-zsírsavaknak köszönhetjük. Így a dió is képes javítani a véráramlási képességet, valamint gondoskodik arról, hogy az erekben ne alakuljanak ki lerakódások. Ezen kívül az Omega-3-zsírsavak csökkentik a vérnyomást, meggátolják az erekben lévõ gyulladások kialakulását.

A szakemberek, a dió rendszeres fogyasztását, a szív erõsítésének érdekében ajánlják, írja a brigitte.de.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!