2024.03.29. - Auguszta

Mégse jó a vaj?

Mégse jó a vaj?
Mentsd meg a szíved, ne egyél vajat! – tanácsolják a tudósok egy új kutatás alapján. Egy híres szívspecialista szerint a vajtilalom ezreket menthetne meg a szívbetegségtõl, írja a Telegraph. Dr. Shyam Kolvekar azt állítja, hogy egyre inkább aggódik az emberek táplálkozási szokásai miatt, amint látja, hogy betegei már harmincévesen bypass mûtétre szorulnak a szaturált zsírral túlterhelt étrend következtében.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Egy brit táplálkozási felmérés adatai szerint tíz gyermek közül kilenc, a férfiak 88 százaléka, a nõk 83 százaléka túlságosan sok szaturált zsírt fogyaszt, naponta a kívánatos mennyiség ötszörösét. A számítások azt mutatják, hogy a szaturált zsír bevitelének csökkenése legkevesebb 3,500 halálesetet akadályozna meg minden évben.

A szakértõk azt állítják, hogy a túl sok szaturált zsírt tartalmazó étrend magas koleszterinszint kialakulásához vezethet, és zsíros lerakódások alakulhatnak ki a szívet ellátó artériákban.

Mindez megnöveli a szívbetegségek kialakulásának és a szívrohamoknak a kockázatát. A szív és érrendszeri megbetegedések évi 198,000 halálesetet okoznak Nagy-Britanniában, és a gazdaságnak 7.9 milliárd fontba kerülnek.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!