Az idõseket közel 40 éven keresztül óva intették a tojás fogyasztásától a benne található étkezési koleszterin miatt - nyilatkozta Dr. Don McNamara - Az évek során azonban egyértelmûen kiderült, hogy az étkezési koleszterin nem növeli a szívbetegség kockázatát, ellentétben a telített és transz-zsírokkal.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A tojások jelentik a legolcsóbb és étkezésileg leginkább értékes fehérjeforrást. Emellett a tojás a C-vitaminon kívül minden szükséges vitamint tartalmaz - nyilatkozta Dr. McNamara - Így akár az egészséges, akár a beteg emberek diétájába kiválóan beilleszthetõ, sõt szükséges élelmiszer."
Az élelmiszerekben található koleszterin nem egyenlõ a vér koleszterinszintjével - nyilatkozta Monique Blunden, a Nemzeti Szívalapítvány szóvivõje - A telített zsírsavak és a transzzsírok jelentik a legnagyobb veszélyt az egészégre."