2024.04.20. - Tivadar

A héjba zárt csoda, avagy a legolcsóbb fehérjeforrás

A héjba zárt csoda, avagy a legolcsóbb fehérjeforrás
Az étkezési szakértõk szerint a tojásra nem szabadna többé egészségkárosító ételként tekinteni, az ugyanis szinte minden létfontosságú tápanyagot tartalmaz, és fogyasztása nem jelent rizikófaktort a szív- és érrendszeri betegségek tekintetében.

Az idõseket közel 40 éven keresztül óva intették a tojás fogyasztásától a benne található étkezési koleszterin miatt - nyilatkozta Dr. Don McNamara - Az évek során azonban egyértelmûen kiderült, hogy az étkezési koleszterin nem növeli a szívbetegség kockázatát, ellentétben a telített és transz-zsírokkal.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A tojás igen szegény telített zsírokban azonban olyan kulcsfontosságú tápanyagokat tartalmaz, mint a kholin és a lutein, amelyek segítik szervezetünk mûködését és megóvnak a szembetegségek és az idõskori makula degeneráció ellen.

A tojások jelentik a legolcsóbb és étkezésileg leginkább értékes fehérjeforrást. Emellett a tojás a C-vitaminon kívül minden szükséges vitamint tartalmaz - nyilatkozta Dr. McNamara - Így akár az egészséges, akár a beteg emberek diétájába kiválóan beilleszthetõ, sõt szükséges élelmiszer."

Az élelmiszerekben található koleszterin nem egyenlõ a vér koleszterinszintjével - nyilatkozta Monique Blunden, a Nemzeti Szívalapítvány szóvivõje - A telített zsírsavak és a transzzsírok jelentik a legnagyobb veszélyt az egészégre."
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!