2024.04.18. - Andrea, Ilma

Megfejtették a gouda sajt különleges ízének titkát

Megfejtették a gouda sajt különleges ízének titkát
München - Úgy tûnik, megfejtették a gouda sajt különleges ízének 800 éves titkát. A rejtélyt német tudósok leplezték le.

A müncheni mûszaki egyetem kutatói egy sor ízfokozót találtak a sajtban, amelyek felelõsek lehetnek a szájban hosszan érezhetõ krémes ízért. A müncheni és a münsteri egyetem tudósai évek óta kutatták a gouda különleges ízét adó természetes molekulákat, amelyek az érlelés folyamatán alakulnak ki.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A legmodernebb analizáló technika révén sikerült azonosítani hat, a gouda összetéveszthetetlen ízéért felelõs különleges peptidet - írták a szakemberek a kéthetente megjelenõ Agricultural and Food Chemistry címû tudományos folyóiratban.

Az ízét szeretjük, mert sajtosok vagyunk. Hogy miért épp amiatt olyan az íze, az nekünk nem igazán fontos...

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!