2024.04.20. - Tivadar

Egyre egészségtelenebbek az otthon elkészített ételek

Egyre egészségtelenebbek az otthon elkészített ételek
Növekvõ kalóriatartalmuk miatt ma már az otthon, saját kezûleg elkészített ételek sem egészségesebbek az éttermekben felszolgált változataiknál.

Ma már szinte fölösleges a tûzhely fölé görnyedve több órát robotolni azért, hogy ízletes - és tudomásunk szerint a gyorsételeknél egészségesebb - fogásokat szolgáljunk fel családtagjainknak, ugyanis az elmúlt években jelentõsen megnövekedett a saját kezû elkészítésre váró receptek kalóriatartalma.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Fröcsögõ zsír, olaj, kényszer érlelt gyümölcsök, utaztatott vágóállatok, tartósítószerek (sók, cukrok), mind túladagolva jellemzõek a mostanában közkedvelt alapanyagokra...

Mindezt az amerikai mezõgazdasági minisztérium egy konferenciáján bemutatott kutatási eredmények igazolják.

A minisztérium táplálkozáspolitikai központjának vezetõje, Brian Wansink által példaként felhozott "The Joy of Cooking" címû szakácskönyvben a receptek kalóriatartalma a legelsõ, 1937-es kiadás óta 63 százalékkal növekedett meg.

Az amerikai kormány szeretne változtatni e kedvezõtlen irányzatokon, s e célt szolgálja például a MyFood-a-pedia elnevezésû honlap, amelynek segítségével rákereshetünk az interneten egy bizonyos ételre és hasznos információkat szerezhetünk a kalóriatartalomról.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!