2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Pálinkavilág - magazin pálinkabarátoknak

Pálinkavilág - magazin pálinkabarátoknak
Budapest - Megjelent Magyarország elsõ pálinkamagazinja: a lap 52 oldalon szinte kizárólag a pálinkával és az azt körülvevõ világgal foglalkozik.

A pálinka a magyaroknak ugyanolyan nemzeti sajátossága, mint a pirospaprika vagy a tokaji aszú. Míg régen a reggeli pálinkafogyasztás a paraszti élet elmaradhatatlan velejárója volt, manapság inkább ünnepi eseményeken, családi összejöveteleken fogyasztják. Népszerûsége egyre nõ, köszönhetõ ez annak is, hogy a szakértõk egyre több felületet találnak a kulturált pálinkafogyasztás népszerûsítésére, a jó minõségû hungarikum megismertetésére.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A Pálinkavilág címû színes havilap egy újabb felület, egy újabb információforrás, amely kellõ szakmaisággal foglalkozik a pálinkával, de mégsem szaklap, hanem kellemes olvasnivaló.

Jónás József a lap fõszerkesztõje az MTI-nek elmondta: a szerkesztõség célja, hogy a pálinkakedvelõk minél több információt kapjanak errõl a kitûnõ italról, a lap pedig hozzájáruljon ahhoz, hogy a pálinka valóban nemzeti ital lehessen és a világ legkiemelkedõbb párlatai között végre elfoglalja méltó helyét.

A lapban magyar kereskedelmi fõzdéket és fõzõmestereket mutatnak be, hasznos ismereteket adnak közre a pálinkakészítésrõl, a gyümölcspárlatok múltjáról és jelenérõl. Nem hiányzik a pálinkateszt sem, amelynek az az érdekessége, hogy a bírálók minden esetben szakkereskedések polcairól választják ki a pálinkákat, tehát nem küldött minta alapján tesztelnek.

A magazin figyelmet szentel a pálinkán túli világnak is, így van gasztronómiai-, utazás-, wellness rovat is, ám minden témát a pálinka oldaláról dolgoznak fel. Aki pedig ismert emberek pálinkáról alkotott véleményére kíváncsi a közérzet címû rovat interjújában ezt is megtalálja.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!