Az áruház Nagy-Britannia 20 jellegzetes tájételének fagylaltváltozatát kínálja a következõ napokban. Elsõként három skót ínyencség: a füstölt hal, egy omlós sütemény, valamint a disznósajt és hurka ötvözete, a haggis jelenik meg jeges nyalatként. Az összes fagylaltot természetes alapanyagok felhasználásával készítik el.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Gino Soldan cukrászmester szerint a skót ízek "fagylaltosítása" igazi kihívást jelentett. A legkevesebb gondja a skót süteménnyel akadt, amelyhez az alapízt vaj, cukor és tojás kikeverésével alkotta meg. A haggis esetében semleges fagylaltalap készült, s a cukrászmester szerint, bár személy szerint nem rajong a disznósajt és a hurka skót keverékéért, az eredmény igazán ízletesnek mondható. A legtöbb gondja a füstölthal-ízû kreációval akadt, mivel nehéz volt kiválasztani a megfelelõ halat.
Gino Soldano szerint ezek a pikáns fagylaltok nem desszertként szolgálnak.
"A halízû fagylalt összhangban lenne a füstölt lazaccal, s egy kis kaporral és sajtkrémmel körítve" - vélekedett a cukrászmester.