2024.04.25. - Márk

Az öt legkedvetebb kínai fûszer

Az öt legkedvetebb kínai fûszer
Ebben a hónapban hirtelen megnõhet a kereslet a kínai ötfûszer-keverék után. Az olimpiai játékok nézõi valószínûleg nemcsak ezzel a különleges ízesítõvel kerülnek közelebbi kapcsolatba, hanem úgy általában Kína gasztronómiájával, ami egyre ismertebb világszerte.

A világ egyik legzseniálisabb konyhája: összetett, kifinomult és változatos (természetesen nem a lebutított büfé kínaira gondolunk). A rendkívül jellegzetes, eltéveszthetetlen ízû fûszerkeverék Kína déli részérõl származik, évszázadok óta használják.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Csillagánizs, édesköménymag, szegfûszeg, szecsuáni bors és fahéj (pontosabban annak egy változata, a cassia) alkotja. Néha kerül hozzá gyömbér, esetleg édesgyökér. Az öt fõ alkotóelem - az ellentétek komplementaritását hangsúlyozó jin-jang elmélethez hûen - harmonikusan illeszkedik: savanyú, édes, keserû és sós hatások kerekítik ki egymást.

Természetesen a legintenzívebb házilag õrölve, de fûszerüzleteinkben készen is kapható. Szójaszósszal, fokhagymával, gyömbérrel keverve kitûnõ pác, ám a hagyományos felhasználási módokon túl desszertekben is pazar - karamellás almatortát, gyümölcskompótokat, csokoládés édességeket öltöztet fel egy csipet egzotikummal.
Édeskömény

Szegfûszeg

Szecsuáni bors

Fahéj
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!