Az 1996 óta minden évben megtartják a híres halfõzõ fesztivált. Az idén már négynapos a mulatság. A soknemzetiségû városhoz illõn gazdag folklórprogrammal, kézmûves vásárral, bor- és pálinkaudvarral várják a kíváncsiskodókat a Petõfi-szigeten.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Három darab halat megtisztítunk, a hasánál felvágjuk, gyomrát, hogy az epe el ne fakadjon, óvatosan kiemeljük. A hal végbélnyílását kivágjuk, a halikrát vagy haltejet félretesszük. A halfejet levágjuk, keserûfogát kivesszük. A sûrûn beirdalt haltörzset 3 centiméter széles szeletekre vágjuk, besózzuk, közé teszünk 30 deka vékonyra vágott vöröshagymát, és egy-két órára behûtjük – minél tovább áll, annál jobb lesz az íze.
Az így elõkészített halat 4 liter vízzel bográcsba rakjuk, mellé dobunk vagy öt cseresznyepaprikát. A forrás megindulásakor édes õrölt paprikát szórunk hozzá. Erõs forrás mellett maximum 30 percig fõzzük – 10 perc elteltével feltétlen megkóstoljuk, s utána betehetjük a haltejet, halikrát, s ízesíthetjük még.
Házilag gyúrt gyufatésztával tálaljuk: 3 egész tojás, 20 deka liszt, só – keményre gyúrjuk, hogy jól formázható cipó legyen. Aztán alaposan belisztezett sodrófával laposra, gyufaszálnyi vastagságúra nyújtjuk. A sodrófáról középen elvágva leválasztjuk a tésztát, s a lapokat gyufányira szabdaljuk.