A vendégszereplésnek helyt adó pesti étteremben az úgynevezett fúziós konyha trendjét követik, azaz különbözõ nemzetek ízeit, fogásait házasítják össze egy-egy menüsor keretében.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Elõételként - a legújabb divat szerint - kevés lóbabkrémleves érkezett egy hatalmas, öblös tányérban, fahéjfagylalttal és valódi fahéjpálcikával, majd következett a grillezett lazacpisztráng borjúpofával és zellerpürével.
A marhahátszínt kukoricás gnocchival és spenótlevelekkel tálalták. A desszert - tejfölszuflé eperrel, rebarbarával és pitypanghabbal - híven tükrözte azt az elvet, hogy mindig a szezonnak megfelelõ friss alapanyagokból kell fõzni.
A menüsor július 1. és 31. között kóstolható meg az étteremben. Az osztrák szakácsok egy hétig lesznek Budapesten, hogy betanítsák magyar kollégáikat.
Mint Josef Dorner étteremfõnök az elmondta, az 1929-ben alapított szálloda az aranyháromszög elvét vallja. Ez azt jelenti, hogy különleges kapcsolat van a munkatársak, a vendégek és a családi vállalkozás között. A 100 szobára 110 dolgozó jut, akiket állandóan tovább képeznek, az úgynevezett Alkalmazottak Akadémiája keretében.
Ez például olyan oktatást takar, hogy a pincéreknek minden nap tisztában kell lenni az összes felszolgált étel és ital összetevõjével, jellemzõivel, de ugyanúgy a környékbeli programokkal és szolgáltatásokkal is, hiszen a vendég lehet, hogy tõlük érdeklõdik errõl és nem a portástól.
Miután Ausztriában nagyon nagy a verseny a szállodák között, egyedi szolgáltatásokat találnak ki a vendégeknek. Törökfürdõt és kínai pagodát építettek az Alpok egyik csúcsán, utóbbi legfelsõ szintjén A Szép Teaház a hegyen nevû teázóval. A szálloda elõtti tóban leválasztottak egy úgynevezett Tófürdõt, ahol 28-30 fokra melegítik fel a hûvös magashegyi vizet, hogy még kellemesebb legyen benne az úszás.
A gasztronómiai alapelvek között a legfontosabb - Ferdinand Bauernhofer konyhafõnök - hogy a hotel vendégei a környéken gazdálkodó földmûvesek által megtermelt élelmiszereket fogyasztják, a méztõl a kenyérig, a zöldségektõl gyümölcsökig - amit csak lehet, a helyiektõl szereznek be. Ez környezetvédelmi szempontból is fontos, hiszen nem szükséges messzirõl szállítani a bio alapanyagokat, ugyanakkor a vendégek többnyire a helyi, autentikus termékeket kóstolhatják meg, amelyek pontos termelési helyérõl a vacsoraasztalnál is értesülhetnek.