2024.03.29. - Auguszta

Hazai eperfesztivál, eperszezon - olcsóbb, finomabb, mint az import!

Hazai eperfesztivál, eperszezon - olcsóbb, finomabb, mint az import!
A szokásosnál korábban kezdett érni idén az eper. Május közepétõl már látni az utak, a panelházak mentén kitelepült eperárudákat. Jó biznisz a panelosoknak a „Szedd magad” akció is, az eperszüret akár családi programnak is kitûnõ.

Aki igazi, friss, hazai szamócára vágyik az ízetlen import helyett, és nem sajnál egy kis idõt a szedésre, így jóval olcsóbban juthat hozzá ehhez a finomsághoz.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A mi tömbházunk tövében is kínálgatták az epret a kistermelõk, megálltam egy percre, friss gyümölcsöt, vitaminos hazai eleséget vettem 400 forintér.

Jó 2008-ban az eper termés

Hektáronként 100 mázsa. Ennyi terem a csapadékos, napsütéses korai tavasz végett a földeke. 20-40%-al több terem, mint az elõzõ években.

Legyen felejtõs idén a külföldi, penészes, félérett, dobozolt, vitamint alig tartalmazó gyümölcs!

Szedd meg magad nagyon olcsón!

Biztosan sokan ismerik az Erdbeerland Hungária Kft. pomázi, budakalászi és az ürömi elágazásnál lévõ szamócaföldjeit, ahol a bolti árnál olcsóbban szedhetjük tele kosarainkat a garantáltan friss finomsággal. A pilisszentiváni székhelyû cég munkatársa kérdésünkre elmondta: az idei szedd magad akciókat a szokásosnál pár héttel korábban, már május 12-én elkezdték, és általában négy hétig tart ki a termés. A vevõk nagy többsége, mintegy 80 százaléka visszatérõ vendég, jellemzõen családok szerzik be ilyen módon néhány kilós eperkészletüket, de gyakran jönnek zöldségesek is, akik már nagyobb tételben szüretelnek, 10 kilogramm fölött kedvezményes áron juthatunk hozzá a csemegéhez, 320 helyett 295 forintos kilónkénti áron. Az Ürömnél 1991 óta mûködõ Erdbeerland Kft. profilja kifejezetten a szedd magad akciókra épül, másképp nem is értékesítik a termést, áraik minden telephelyükön egységesek, és szezonban reggel nyolctól este hétig várják a vevõket.

A földieper, bár a kistermelõknek egyre kevesebb hasznot hajt még mindig nagy büszkesége a Pilis-Dunakanyar térségnek, olyannyira, hogy a Szentendrei-szigeten termõ szamóca a kistérség „csodáit” felvonultató listára is felkerült. Tahitótfalu környékén is több száz család foglalkozik mellékesként epertermesztéssel, nem véletlen, hogy idén immár kilencedik alkalommal rendeznek itt Eperfesztivált június 9-10-én. Bár az eper a korán jött nyár miatt talán már leérik addigra, a szervezõk nem aggódnak, mondván, hogy az ott felkínált lekvár nagy részét már elõre elkészítik.

Ha a reggeli, hûvösebb órákban és kocsánnyal együtt szedjük le az epret, tovább eltartható, mintha tûzõ napsütésben tennénk és mosatlanul is hosszabb ideig megõrzi frissességét, fontos, hogy a lehetõ leghamarabb hûtõbe kerüljön a szabadföldi termés.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!