2024.03.29. - Auguszta

Így készítsd el kedvenc teádat!

Így készítsd el kedvenc teádat!
A hideg téli napokon semmi sem képes jobban felmelegíteni az ember testét, mint egy fi nom, valódi gyümölcsökbõl, esetleg szálas teafûbõl készült tea. A különféle forró italok különféleképpen hatnak szervezetünkre. Sõt az sem mindegy, milyen teát mivel ízesítünk. A teák szerelmesei nem sajnálják rászánni az idõt arra, hogy ellátogatva a teaházakba, a legkülönfélébb tájakról származó teafüvekbõl válogassanak. Az igazi ínyencek szinte egyáltalán nem fogyasztanak fi lteres teát, mivel ezeknek szerintük nem sok közük van az igazi teákhoz.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Sokan meg vannak gyõzõdve arról, hogy a teát csak forrázva lehet elkészíteni, ám ez egyáltalán nem igaz, hiszen a fehér teákat és a gyümölcsteákat, mate teákat áztatva ajánlatos elkészíteni.

Fekete tea

A fekete teákat leginkább azok kedvelik, akik a reggelt nem tudják elképzelni egy kellemes koffeinbomba nélkül, ugyanakkor nem rajonganak a kávéért. A legkedveltebb és legismertebb fajták a Darjeeling, a Ceylon és az Earl Grey.

Elkészítése: Csészénként egy púpozott teáskanálnyi teafüvet leforrázunk, és pár percig hagyjuk állni. Minél tovább áztatjuk a teafüvet, annál erõsebb lesz a teánk. A fekete teák gazdag aromájához jól illik a tejszín és a fehér cukor.

Gyógynövénytea

A gyógynövényteák hatását már évszázadok óta ismerjük. A borsmenta hasfájás ellen jó, a kamilla remek gyulladáscsökkentõ, az édeskömény a gyomrot nyugtatja meg, míg a hagymatea enyhíti a megfázással járó kellemetlen tüneteket.

Elkészítése: Csészénként forrázzunk le egy teáskanálnyi gyógyfüvet, hagyjuk állni öt-tíz percig. A hagymatea elkészítése: egy liter forrásban lévõ vízbe tegyünk két fej megmosott, de nem tisztított hagymát. Fogyasszuk üresen.

Rooibos tea

A koffeinmentes, édeskés aromájú dél-afrikai tea közismert nyugtató hatásáról. A rooibos teákért leginkább azok rajonganak, akik szeretik a kellemes, fûszeres ízeket.

Elkészítése: Pár kanálnyi tealevelet leforrázunk, majd állni hagyjuk öt percig. A fûszeres teákat egyaránt ízesíthetjük barna és fehér cukorral, tejszínnel, kevés citromlével.

Zöld tea

A zöld teát élénkítõ hatásuk miatt kedveljük. A virágosaromájú teákban található ásványi anyagok javítják a vérkeringést.

Elkészítése: Csészénként egy teáskanálnyi levelet öntsünk le forró vízzel, hagyjuk állni pár percig. Ízesítsük akácmézzel.

Gyümölcstea

Ma már számtalan gyümölcstea közül választhatunk. Vásárláskor a leglényegesebb, hogy ne filteres változatot, hanem valódi gyümölcsdarabokat tartalmazó teát válaszszunk.

Elkészítése: Egy-két púpozott teáskanálnyi keveréket forrázzunk le csészénként, majd hagyjuk állni öt-tíz percig. Ha szeretnénk, hogy a gyümölcshús megõrizze vitamintartalmát, a tea elkészítésekor ne használjunk forró vizet.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!