Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Az igazán jó minõségû csokoládét kizárólag a fenti három összetevõ alkotja, illetve cukor és néha vanília. A tömegtermeléssel elõállított csokoládé jóval kisebb mennyiségû kakaót, viszont annál több cukrot, tejet, szóját, lecitint, kukoricaszirupot, ízesítõ anyagokat és színezéket tartalmaz. A csokoládé allergia is nagy valószínûség szerint ezen kiegészítõk rovására írható, mintsem a kakaó elfogyasztásának következménye.
Édes mérgek
A tünetek fejfájás, gyomorégés, viszketés, kiütések, csalánkiütés, hányás, hasmenés és légszomj lehetnek. Súlyos esetekben kialakulhat akár anafilaxiás sokk is. Amennyiben a fenti tünetek elõfordulását észleljük, érdemes allergológus szakorvost felkeresni. Egyszerû bõrteszt és vérvizsgálat segítségével az okok könnyen feltárhatók.