2024.04.24. - György

Levessel kezdjük a helyes táplálkozást!

Levessel kezdjük a helyes táplálkozást!
A leves a világ egyik legõsibb és legízletesebb étele. Az utóbbi években azonban a rohanó életmódunk miatt, szinte kihagyjuk az étkezéseinkbõl ezt fogást. Pedig remekül beilleszthetõ a helyes táplálkozásba, melyet a táplálkozási szakemberek véleménye is alátámaszt. A legkézenfekvõbb válasz, mert ízletes és olcsó, de ezen kívül számos érv is szól mellette. A leves értékes szervezetünk számára, hiszen...
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

...minél több zöldséget, gyümölcsöt tartalmaz, annál magasabb a rost-, vitamin- és ásványianyag-tartalma. Gazdag ízanyagokban, isteni az illata, javítja az étvágyat, kedvezõ hatással van az emésztésünkre, segít szervezetünk folyadékigényének kielégítésében. Az elegendõ folyadék elfogyasztása egyebek között megkönnyíti az emésztést, és segít kiüríteni a káros salakanyagot is a szervezetünkbõl.

Az alacsony energiatartalmú levesek, a táplálkozásukra odafigyelõk számára is megfelelõek, mert rost- és folyadéktartalmuknál fogva magas a telítõképességük, vagyis csökkentik az éhségérzetet és szabályozzák az étvágyat. E mellett szökséges tápanyagokat juttatnak az emberi testbe. Egy tányér leves általában 100-150 kcal-t tartalmaz, elkészítési módtól függõen, mely egy átlagos tömegû és aktivitású ember napi energiaszükségletének 5-6 %-át fedezi.

Ásványi sók, flavonoidok, antioxindánsok és vitaminok is kerülnek velük a szervezetünkbe.
Szerencsére a legtöbb leves változatosabbnál változatosabb zöldségekbõl készül, így közelebb kerülhetünk a táplálkozásszakértõk által ajánlott napi 200-400 g zöldség fogyasztásához is. A gyerekeinket is egyszerûen rá lehet vele szoktatni a rendszeres zöldség fogyasztásra, amely majd fontos szerepet tölt be a késõbbi táplálkozásában is.

És ami még mellette szól: Nem kell mesterszakácsnak lenni, hogy elkészítsünk egy finom és tápláló levest. Manapság ugyanis remek kész levesek kaphatóak a kereskedelemben. Ezeket akár irodai körülmények között is elkészíthetjük.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!