2024.04.25. - Márk

Terítsünk meg - így kezdõdik az igazi étkezés!

Terítsünk meg - így kezdõdik az igazi étkezés!
A terítés, az étkezés külsõ körülményeinek ideális megteremtése. Ahhoz, hogy teljesen kiélvezzük az asztali örömöket, nem elég az ételt felszolgálnunk, de meg kell adnunk a módját. Még a legkitûnõbb étel sem esik jól, ha csak futtában, vagy egy fapadon kell elfogyasztanunk. A szépen megterített, tiszta, ízléses étkezõasztal kellemes keretet ad az étkezésnek, emeli annak élvezeti értékét. Itt most összegyûjtöttük az alapszabályokat. Ha terítõt használunk, annak méretét...
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

... úgy kell megválasztanunk, hogy minden oldalon kb. 20-30 cm-t lógjon le. Elõször is a fõfogás lapos tányérjára helyezzük a leveses tányért. A tányér bal oldalán legyen a villa, jobbra a kés és kanál. A tányér elõtt vannak a desszert evõeszközök (desszertes villa és kiskanál). Több fogásnál az evõeszközöket a felhasználás sorrendjében helyezzük fel.

Baloldalra tesszük a szalvétát, esetleg tehetjük szépen hajtogatva a leveses tányérra, ezzel is díszítve a terítéket. A poharakat a teríték jobb oldalára helyezzük, kezdjük a legkisebb pohárral, és kifelé haladva helyezzük el nagyság szerint a többit (ha több pohár szükséges). A salátás tányért baloldalra kell helyezni. A többi pedig már a fantáziánkra és a jó ízlésünkre van bízva.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!