2024.04.19. - Emma

Természetes C-vitamin forrás

Természetes C-vitamin forrás
A vitaminok az emberi szervezet számára nélkülözhetetlenek. A vegyes táplálkozás többnyire fedezi az átlagos vitaminszükségletet, de az étrend összeállításánál figyelemmel kell lenni arra is, hogy az ételek elkészítése során - fõleg hevítés hatására - a vitaminok 10-50%-a is elbomolhat, elveszhet. C-vitaminra folyamatosan szüksége van a szervezetünknek, fõleg most, hogy a hûvösebb idõ beköszöntével egyre többen megbetegednek - de azt talán kevesen tudják, hogy mennyi is az ideális mennyiség.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A C-vitamin túladagolása ugyan nem veszélyes, mivel a felesleges C-vitamin egyszerûen kiürül a szervezetünkbõl, de túl sok értelme sincs. Az ideális C-vitaminforrás a citrom (csak közvetlenül fogyasztás elõtt vágjuk fel, mert a levegõ hatására elveszti a benne lévõ C-vitamin a vitaminértékét) és a csipkebogyó, ami teának nagyon finom: csészénként kb. 6 milligramm vitamin van benne (a felnõtt ember napi C-vitaminszükséglete 50 milligramm). Természetes forrás még a zöldpaprika, paradicsom, burgonya, saláta, és a káposztafélék. A zöldségféléket lehetõleg nyersen, salátának elkészítve, vagy pároltan célszerû fogyasztani.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!