2024.03.29. - Auguszta

Az egészséges szív legnagyobb titka!

Az egészséges szív legnagyobb titka!
A szív és érrendszeri panaszok tipikusan nyugati népbetegségnek számítanak. Létezik azonban egy anyag, aminek segítségével megóvhatjuk szívünket az esetleges problémáktól: ez az E-vitamin.

A szív és érrendszeri betegségek megelõzéséhez és terápiájához nem elegendõ pusztán egészséges életmódot folytatnunk, és helyesen táplálkoznunk. Ha nem elégítjük ki szívünk E-vitamin szükségletét, minden igyekezet hiábavaló lehet.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Az egészséges szív egyik legnagyobb titka az E-vitamin fogyasztás. Az E-vitamin csökkenti a vérlemezek aggregációját, ami a véralvadás által következhet be. Megakadályozza tehát, hogy véralvadék keletkezzen a szervezetünkben, amely az artériák és vénák elzáródásához vezethet. Önmagában vagy aszpirinnal bevéve ideális eszköze az infarktus utáni kezeléseknek is.

Ezen kívül csökkenti az LDL-koleszterin szintjét is, ami, ha túl nagy mértékben rakódik le az artériák falára, atherosclerosist eredményezhet. Felveszi a kesztyût az oxidáns molekulákkal szemben is, melyek az artériák falát megkeményítve szintén súlyos elváltozást okozhatnak.

Tágítja a szív artériáit, amivel csökkenti a szív oxigén szükségletét. Ennek különösen akkor mutatkozik meg jótékony hatása, ha szívtáji szorító fájdalommal küszködünk, amikor is összeszûkülnek a koszorúerek, és a szívizom nem megfelelõ mértékben kapja az oxigént.

A többi zsírban oldódó vitaminnal ellentétben, egyáltalán nincs mérgezõ hatása, még akkor se, ha nagy adagokban vesszük be hosszú idõn keresztül. Véralvadásgátló hatása miatt azonban egy esetleges sebészi beavatkozást megelõzõ hetekben ne fogyasszuk! Ugyanezért nem ajánlott a napi 400 grammos dózisnál többet bevenni belõle magas vérnyomás vagy agyvérzés utáni állapot esetén.

A nyugati országokban, ahol a szívvel és vérkeringéssel kapcsolatos betegségek a halál elsõ számú okai, napi rendszerességgel kéne E-vitamint fogyasztania még a jó egészségnek örvendõ embereknek is - és ezt a tanácsot ajánlatos lenne megfogadni.

Forrás: www.ilcomunicatosalute.ch: La vitamina del cuore e delle arterie

A 3 fõ kulcsfontosságú egészségvédõ anyag részletesebb leírásai:

Az OMEGA 3 ZSÍRSAVAK: vérünk egészségének kulcsa.

Az omega 3 nevû zsírsavak képesek módosítani a vér kémiai összetételét.
Elõször is csökkentik a triglicerid szintet, amely a vér zsíros részét képviseli.
Másodszor megakadályozzák az artériák eltömõdéséhez is vezetõ véralvadék képzõdését, csökkentve bizonyos sejtek aggregációs képességét és a vér sûrûségét, csökkentve ezálltal a vörös vérsejtek merevségét.

Harmadszor pedig csökkentik a vérnyomást. És végül, de nem utolsósorban, az Omega-3 és Omega-6 zsírsavak csökkenthetik az aritmia veszélyét is (a szívdobogás szabálytalansága vagy ki-kimaradása), amely a váratlan rosszullétek gyakori okozója.
Akár 70%-kal is csökkenthetik a kockázatot, ilyen esetekben a tudomány felhívása: hogy e termékek (vagy napi rengeteg hal) elfogyasztásával állítsuk meg ezt a roncsoló folyamatot és törekedjünk egészségünk visszaszerzésére, megtartására.

Ezekben segít az OPTIMUM OMEGA és a MARINE OMEGA termék fogyasztása.

AZ E-VITAMIN az EGÉSZSÉGVÉDÕ második kulcs.

Fontos hatékony tulajdonsága miatt a tudósok felhívása a következõ: emberek az E- vitamin fogyasztásával állítsátok meg az artériákat eltömítõ vérlemezek képzõdését, még mielõtt késõ lenne. A vérlemezkék szó szerint megölhetik az embert. Amikor ez a zsírraktár felgyülemlik a vérben, az lelassíthatja, sõt meg is állíthatja a véráramot. Ez az érelmeszesedésnek nevezett halálos állapot az infarktus és az agyvérzés legfõbb okozója.
Mivel a mindennapi étrenddel lehetetlen elfogyasztani az ezt kivédõ nagy mennyiségû E-vitamint, ezért van szükség táplálékkiegészítõkre, például a Pharmanex termékek közül erre legjobb megoldás a LIFEPAK és TEGREEN termékek fogyasztása. Ennek bizonyítása miatt a Harvard tudósai kutatást végeztek 87000 egészséges betegápoló bevonásával, s így megfigyelték, hogy akik 2 éve, vagy annál régebben naponta egészítették ki étrendjüket E-vitaminos jó felszívódó képességû táplálékkiegészítõvel azoknál 41%-kal alacsonyabb volt az infarktus és az agyvérzés kockázata.

Az E VITAMIN FELVESZI A HARCOT A SZÍV LEGÁDÁZABB ELLENSÉGEIVEL:
Megóvja a vér zsírjait az arteriószklerózisos vérlemezek kialakulásáért felelõs oxidáció ellen: ez a halálos ellenség képes növelni és összehúzni az artériák járatait. A vitamin hatalmas erejével megóvja szívünket (is) a roncsoló szabadgyökök káros hatása ellen. Ez fontos, mert a magukra hagyott szabad gyökök nagymértékben károsítják a sejtzsírokat, a fehérjéket valamint a DNA-t. Amikor azonban az E-vitamin mûködésbe lép, kétféleképpen semlegesíti a szabad gyököket: elõször is csökkenti a káros hatásukat - hiszen elhárítja azokat, még mielõtt bajt okoznának -, másodszor pedig megszakítja a szabadgyökök káros láncreakcióit, miután azok már beindultak. Az E- VITAMINNAL a SZABADGYÖKÖKNEK ESÉLYÜK SINCS A GYÕZELEMRE!

A kellõ napi adag bevitelét sajnos nem tudjuk megoldani táplálékainkból (napi több kiló spenót elfogyasztása), ezt pótoljuk a táplálékkiegészítõkkel, de nem mindegy, hogy milyennel: elõször is fontos, hogy jó felszívóképességû legyen (amire meg is éri pénzt kiadni), másodszor ne legyen benne rákkeltõ, mesterséges és színezõ anyag.

Harmadszor nagyon fontos, hogy természetes anyagú komponens E-vitamin legyen benne, melyet a dobozon az összetevõknél ellenõrizni tudunk, ezt "d" betûvel jelölik a vitamin elõtt, ha természetes anyagú az összetevõ - de ha szintetikus termékrõl van szó azt "dl" betûvel jelölik.

Ezért kimagaslóan jók a Pharmanex termékei, mert minden követelménynek megfelelnek. Fõleg, hogy sok más vitaminnal együtt vannak készítve, mert a tudósok kimutatták, hogy az E-vitamin család tagjainak együttes kombinációja sokkal nagyobb védelmet nyújt, mint az ha csak egyfélét használnánk azaz külön E-vitamint.

A FOKHAGYMA JÓTÉKONY HATÁSÁT már több ezer tudományos kutatás is alátámasztja.

Szív és érrendszerünk egészségének megóvása érdekében fogyasszunk naponta minél több fokhagymát, póré és vöröshagymát. Vagy táplálékkiegészítõben legyen meg a 2 mg fokhagyma tartalom. Például esetünkben a világpiacon kimagaslóan jó eredményt elért Pharmanex OPTIMUM OMEGA termékében.

A fokhagyma nagyobb részt "allicin" anyagának köszönheti jótékony hatását, mely csökkenti a koleszterint, feloldja a vér alvadékot, megakadályozza a szívroham kialakulását, elõsegíti az optimális szív- és érrendszeri állapot megteremtését, normalizálja a koleszterin és triglicerid szintet, hozzásegít az egészséges vérnyomás eléréséhez és megteremti a vérlemezkék normális aggregációját.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!