Az egyik leghíresebb orosz étel vargányával és tejszínnel készül, bár sok változatot kóstolhat az, aki az itthoni éttermekben próbálja ki az ínyencséget: Magyarországon sok helyen inkább sampiongombával és csemegeuborka nélkül készítik. Sztroganoff mód azt jelenti, hogy a bélszint finomra vágott gyöngyhagymával vajon megpirítjuk, fûszerezve és tejszínnel beforralva; (ha vadhús) gombával, ecetes uborkával, kaprival és borral készítjük.
Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Hozzávalók: személyenként 10-15 dekás bélszín hússzeletek.
A 10-15 dekás bélszín-szeleteket a rendes módon beefsteaknek sütjük meg és ráhelyezzük egy vajban pirított zsemlye- vagy fehér kenyérszeletre. Tálra tesszük és töltött paradicsommal, meg karikára vágott, zsírban sült burgonyával körítjük.