Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
Kevesen tudják, hogy az eper több száz évvel ezelõtt nem ínyencségként, hanem gyógynövényként kezdte pályafutását, késõbb dísznövénnyé avanzsált, gyümölcsét csak a 14. századtól fogyasztják. Tele vitaminnal, az egészsége megõrzéséhez elengedhetetlen növényi vegyületekkel. Csökkenti a szívbetegségek, a kötõszöveti gyulladások, az agyér-elmeszedés és a rák kialakulásának esélyét.
A benne található vegyületeknek kifejezetten fiatalító hatása van. Az eper bõrápoló képessége sem elhanyagolható. Kinyitnak a strandok, beindul a napozás szezonja, és az elsõ napérlelte gyümölcs máris megvéd annak káros hatásaitól. A bõrbe bedörzsölve megszabadít az elhalt hámsejtektõl, hûsíti bõrét napozás után, véd az ultraibolya-sugárzástól. Fogai fehéren csillognak majd, ha pépesített földieperrel dörzsöli át hetente egyszer.
De mint minden jónak, az epernek is létezik rossz oldala. Aprómagvas gyümölcs lévén csalánkiütést idézhet elõ. Ez elsõsorban csecsemõknél tapasztalható. Aki nagyon ritkán fogyaszt friss epret, szintén bõrkiütést kaphat. Legtöbbször azonban ez nem valódi allergiás reakció. A gyümölcsben lévõ speciális anyagok a sejtekben hasonló reakciót váltanak ki. Gyõzõdjön meg róla, hogy tényleg nem eper-allergiáról van szó, és fogyassza rendszeresen!
Hirado.hu