2024.04.20. - Tivadar

A legfinomabb őszi levesek

A legfinomabb őszi levesek
A legfinomabb őszi levesekSütőtökkrémleves tökmaggal és baconnel: A tököt meghámozzuk, magjait, szálkáit eltávolítjuk, és a húsát felkockázzuk. A burgonyát is megtisztítjuk, ezt is felkockázzuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk. A hagymákat is megtisztítjuk, a vöröset karikákra vágjuk, a fokhagymát pedig majd átnyomjuk. Az olajat megforrósítjuk, egyszerre beledobjuk a szalonnát és a vöröshagymát, megpirítjuk, és szűrőlapáttal kiszedjük. A zsiradékba dobjuk a sütőtököt, burgonyát és az átnyomott fokhagymát. Beleöntjük a bort, élénk tűzön pirítjuk 2 percig.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Felöntjük 1 l forró vízzel, beledobjuk a zöldségkockát, és puhára főzzük. Ezalatt a tökmagot egy serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk. A levest botmixerrel pürésítjük, hozzáadjuk a tejszínt, újból összeforraljuk. Ízlés szerint sózhatjuk, borsozhatjuk még. Frissen reszelt szerecsendióval illatosítjuk. Tálaláskor a tetejére szedünk a hagymás baconből, és megszórjuk a pirított tökmaggal.

Hozzávalók:

- 1 fej vöröshagyma
- 2 szem burgonya
- 1 dl tejszín
- 2 db leveskocka
- 1 db sütőtök
- 8 szelet bacon szalonna
- 1 csipet szerecsendió
- 1 l forró víz
- 1 ek tökmag
- 3 gerezd áttört fokhagyma

Pirított diós birsalma leves:

A birsalmát alaposan megmossuk, magházát kiszedjük. A gyümölcsöt apró kockákra vágjuk, és annyi vízben, hogy ellepje, odatesszük főni. Barna cukorral, fahéjjal és reszelt citromhéjjal ízesítjük. Ha a gyümölcs megpuhult, botmixerrel pürésítjük. A tejet kikeverjük a pudingporral, és besűrítjük vele a levest. Ha kihűlt a birsalma krémleves, száraz serpenyőben megpirított dióval tálaljuk.

Hozzávalók:

- 5 szép nagy birsalma
- 1 evőkanál barna cukor
- 2 dl tej
- fél csomag főzős vanília puding
- 1 mokkáskanál őrölt fahéj
- 1 mokkáskanál reszelt citromhéj
- 8-10 fél dió


Hagymaleves: (Kiváló náthaűző)

Megolvasztjuk a vajat majd beletesszük a vékonyra szeletelt vöröshagymát és fél órán keresztül lassú tűzön dinszteljük, néha megkeverjük. Világos barna színűre kell dinsztelni. Rászórjuk a lisztet, egy kicsit megpirítjuk, majd hozzáöntjük az előre elkészített kockalevest, felforraljuk és további 20 percig lassú tűzön főzzük. A hagyma felét kiszedjük és összekeverjük a 2 tojás sárgájával, majd lassú tűzön, fokozatosan hozzáadva belekeverjük a levesbe. Sütőbe való kis tálkákba szétmerjük, fokhagymás pirított kenyeret helyezünk a tálkák tetejére, majd megszórjuk reszelt sajttal. 220 C fokon addig sütjük, amíg a reszelt sajt meg nem pirul a tetején.

Hozzávalók:

- 1 kg vöröshagyma
- 1 liter leveskockából készített leves
- 50 g vaj
- 20 dkg reszelt sajt
- 2 evőkanál liszt
- 2 tojás
- fokhagymás pirítós a tetejére

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!