2024.03.29. - Auguszta

Muffinötletek hétvégére

Muffinötletek hétvégére
Muffinötletek hétvégéreA muffint szinte mindenki szereti, mert gyorsan elkészíthető, mutatós, ezerféleképpen variálható finomság, készíthető sós és édes változatokban is. Méltán él a konyhákban a muffin láz. Csak egy jól bevált alaprecept kell hozzá, néhány ízletes hozzávaló és csipetnyi fantázia, és ez a gyorsan elkészíthető mutatós sütemény már kész is. Már rengeteg féle muffinpapír kapható, így ezekkel még jobban feltudjuk dobni a muffinokat. Míg régen csak az édes változata hódított, ma már egyre több sós-sajtos muffin kerül a recepttárakba és a sütőbe.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

1. Mákos-meggyes muffin

Hozzávalók:

- 15 dkg liszt
- 15 dkg cukor
- 10 dkg kimagozott meggy
- 3 evőkanál őrölt mák
- 10 dkg margarin
- 1,5 dl tejföl
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés:

A vajat olvaszd meg, majd add hozzá a cukrot, a tejfölt, a vaníliás cukrot és a tojásokat és jó alaposan keverd össze. Míg egy másik edényben keverd el a lisztet és a mákot. A két keveréket add össze, majd ha egynemű lesz, add hozzá a magozott meggyet. Öntsd bele a muffinpapírral kibélelt formákba, majd előmelegített sütőben süsd körülbelül 25 percig 180 Celsius fokon.


2. Sajtos muffin:

Hozzávalók:

- 12 adaghoz:
- 1,5 bögre reszelt sajt
- 2 bögre liszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 tojás
- 1 bögre tej
- só
- bors

Elkészítés:

Egy tálba tesszük a reszelt sajtot, a lisztet, a sütőport, ízlés szerint sót és borsot. A tojást felverjük, a tejjel összekeverjük, majd a liszthez öntjük, összekeverjük. A formákat 3/4-ig kanalazzuk tésztával, a tetejét megszórhatjuk szezámmaggal. 180 fokon 12-15 percig sütjük.


3. Epres muffin:

Hozzávalók:

- egy bögre finomliszt
- 3/4 bögre cukor
- 10 dkg vaj
- 1 bögre apróra vágott eper
- 3 tojás
- fél zacskó sütőpor
- vaníliás cukor
- papírkosár

Elkészítés:

A cukrot, a vaníliás cukrot és a lágy vajat alaposan keverjük el. Adjuk hozzá a tojásokat és dolgozzuk ezzel is össze. A legjobb, ha kézi habverővel dolgozunk. A masszához adagoljuk hozzá a lisztet és a sütőport két részletben. Forgassuk bele az epret. A süteménymasszát adagoljuk kis papírkosárba. Ne töltsük meg őket teljesen, csak háromnegyedig. 12-15 percig süssük közepes lángon.


Színes mázakkal és cukorkákkal tovább díszíthetjük az ínycsiklandozó muffinokat:


Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!