2024.03.29. - Auguszta

Regenerálódjunk medvehagymával!

Regenerálódjunk medvehagymával!
Regenerálódjunk medvehagymával!A tavasz első, új növénye az ínycsiklandó medvehagyma. Bódító illatú növény, amely nyersen és sütve, főzve egyaránt finom és egészséges. A medvehagyma igen értékes gyógynövény. Magas C-vitamin tartalma miatt erős immunerősítő. A legerősebb béltisztító növény, amit csak ismerünk. Bármilyen emésztési problémára hatásos, de bélfertőzés esetén is bevethetjük. Lassan, de biztosan csökkenti a magas vérnyomást. Enyhíti a szédülést, a fejfájást. Vérhígító hatású. Erős vértisztító, de a májra, az erekre, a vesékre is hasonlóan hat.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Épp erősen tisztító, méregtelenítő hatása miatt a népnyelv úgy tartja, a téli álomból felébredő medve is ezt a növényt keresi először, hogy a hosszú pihenés után regenerálja szervezetét. Ezért lett a neve is medvehagyma.

Az időseknek különösen ajánlott a fogyasztása, a tüdőkór, vízkór, a heveny, idült köhögés, a nehézlégzés ellen is gyógyszer.


Szmogriadó esetén különösen érdemes rendszeresen fogyasztani, ólommentesítő hatású. A nagyvárosokban, vagy forgalmas helyeken élőknek ugyanígy tanácsos a medvehagyma szezonban mindennap enni belőle.

Enyhíti a szédülést, a fejfájást. Vérhígító hatású. Magas vastartalma a vérszegényeknek ideális.

Nem mehetünk amellett szó nélkül, hogy összetéveszthető a gyöngyvirággal és a tavaszi kikericcsel. Épp ezért mindig dörzsöljük meg a levelét, hogy érezzük bódító fokhagyma illatát, ellenkező esetben ne szedjük le a növényt, mert az említettek súlyos mérgezést okozhatnak, akár kismértékben is.

Nagyon sokféle étel készíthető belőle, de a legjobb, ha nyersen fogyasztjuk. Persze készíthetünk belőle krémlevest, hozzá adhatjuk pogácsához is, vagy különböző húsételekhez, tésztákhoz is. Szinte mindenhez passzol.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!