2024.04.20. - Tivadar

Finom és remek immunerősítő a pomelo

Finom és remek immunerősítő a pomelo
Finom és remek immunerősítő a pomeloA grépfrút rokona is lehetne ez a hozzá igen hasonló déligyümölcs - ugyancsak vastag héjú, szivacsos citrusgyümölcs, utóbbiak között méretét tekintve a legnagyobb fajta. Hazánkban nem honos, de jótékony hatásai miatt érdemes kipróbálni. A pomelo esetében sem mindegy, milyen állapotában fogyasztjuk. Éretten sárgás, halványzöldes színe van, a húsa rózsaszíntől kezdve mélyvörösig is terjedhet. A már kifejezetten sárga héjút érdemes megvenni, mert az a legédesebb. Illata fanyar, ízre is a grépfrúthoz hasonló ez a mutatós citrusgyümölcs.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Mivel hazánkba messziről hozzák, mindig alaposan tisztítsuk meg fogyasztás előtt! Legérdemesebb nyersen enni, hogy az ízét is élvezzük ennek a különleges gyümölcsnek. Héja vastag, de könnyen le lehet fejteni. A pomelo gerezdekre szedve ehető, vagy a grépfrúthoz hasonlóan. Sokan érzik savanyúnak, kis cukor hozzáadásával ízletesebbé tehetjük. Háromtól kilenc hétig is eláll, de hűvös helyen kell tárolni.


Ennek a különleges gyümölcsnek számos kedvező hatása van az egészségünkre. Mint általában a citrusok, a pomelo is tele van C-vitaminnal. Ezen felül azonban magas a kalcium- és kálium tartalma. Igen jól alkalmazható a vérnyomás szabályozására, és remek immunerősítő is. Délkelet-Ázsiában leveléből, virágaiból és kérgéből is készítenek főzeteket, melyeket alkalmaznak kolerára, epilepsziára, de duzzanatok és ekcéma kezelésére is. Energiatartalma alacsony, ezért ajánlott a diétázóknak is. Kiváló koktél készíthető ugyanakkor belőle, több koktél kihagyhatatlan alkotóeleme. Vastag héjából lekvárt is főznek. Előszeretettel alkalmazza a kínai konyha, héját fűszerként vagy kandírozott formában is használják, de ők általában mindenféle citrusgyümölcs héját bevetik, ha ízesítésről van szó.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!