Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért! Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06
A gránátalma fogyasztása 20 százalékkal csökkenti az LDL (káros koleszterin) szintjét, illetve jelentősen növelte a HDL (hasznos koleszterin) mennyiségét a vérben. A gyümölcs hozzájárul a vérnyomás normalizálásához, javítja az inzulinszenzitivitást és a cukor felszívódását. Így a cukorbetegség és a metabolikus szindróma kialakulását is lassíthatja.
Gránátalmás saláta:
Hozzávalók:
- 1 kis fej jégsaláta
- 1 db gránátalma
- 3 db alma
- 5 dkg dió
- 5 dkg kéksajt
- 2 szál angolzeller
- 2-3 evőkanál balzsamecet
- olívaolaj
- frissen őrölt bors
- só
Elkészítés:
A jégsalátát tépkedjük falatnyi darabokra, szórjuk rá a gránátalma magjait, illetve az ujjnyi vastagságúra szeletelt zellert, majd locsoljuk meg a balzsamecettel, és forgassuk össze. A diót száraz serpenyőben pirítsuk meg.
Az almát szeleteljük fel vékonyra, adjuk a balzsamecetes salátához a dióval együtt. Tetejére morzsoljunk a kéksajtból, sózzuk, borsozzuk, és locsoljuk meg olívaolajjal.