2024.03.29. - Auguszta

Érdemes gránátalmát fogyasztani, ugyanis lassítja az öregedést

Érdemes gránátalmát fogyasztani, ugyanis lassítja az öregedést
Érdemes gránátalmát fogyasztani, ugyanis lassítja az öregedéstA gránátalmában rengeteg antioxidáns található, melyek lassítják az öregedési folyamatokat, sőt a gyümölcs hatóanyagai arra is képesek, hogy helyreállítsák a károsodott DNS-t. Emellett nagy mennyiségű C-vitamint tartalmaz, mely elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő működéséhez. Már napi egy pohár gránátalmalé segíthet megelőzni a betegségeket. A legújabb kutatások bizonyították, hogy a gránátalmában olyan hatóanyagok vannak, melyek védik a májat és a vesét a toxinoktól, sőt a korábbi károsodások regenerálásához, kijavításához is hozzájárulnak.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A gránátalma segíthet számos rákbetegség megelőzésében és kezelésében - bizonyította több kutatás. A gyümölcs kivonata képes meggátolni a bőrrák kialakulását kísérleti állatokon. Egy másik kutatás szerint a gránátalmából kivont anyagok jelentős védőhatást fejtenek ki a prosztatarák, illetve humán rákos emlősejtek ellen. Bebizonyosodott, hogy a gránátalma-kivonat elősegítheti a rákos sejtek differenciálódását, azaz azt a képességét, hogy egészséges formájukba visszatérjenek.

A gránátalma fogyasztása 20 százalékkal csökkenti az LDL (káros koleszterin) szintjét, illetve jelentősen növelte a HDL (hasznos koleszterin) mennyiségét a vérben. A gyümölcs hozzájárul a vérnyomás normalizálásához, javítja az inzulinszenzitivitást és a cukor felszívódását. Így a cukorbetegség és a metabolikus szindróma kialakulását is lassíthatja.


Gránátalmás saláta:

Hozzávalók:

- 1 kis fej jégsaláta
- 1 db gránátalma
- 3 db alma
- 5 dkg dió
- 5 dkg kéksajt
- 2 szál angolzeller
- 2-3 evőkanál balzsamecet
- olívaolaj
- frissen őrölt bors
- só

Elkészítés:

A jégsalátát tépkedjük falatnyi darabokra, szórjuk rá a gránátalma magjait, illetve az ujjnyi vastagságúra szeletelt zellert, majd locsoljuk meg a balzsamecettel, és forgassuk össze. A diót száraz serpenyőben pirítsuk meg.

Az almát szeleteljük fel vékonyra, adjuk a balzsamecetes salátához a dióval együtt. Tetejére morzsoljunk a kéksajtból, sózzuk, borsozzuk, és locsoljuk meg olívaolajjal.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!