2024.04.18. - Andrea, Ilma

Nem mindegy, hogy milyen sót fogyasztunk

Nem mindegy, hogy milyen sót fogyasztunk
Nem mindegy, hogy milyen sót fogyasztunkSokat hallani arról, hogy túl sok sót fogyasztunk, mely könnyen szív- és érrendszeri panaszokhoz vezethet. Ám arról már kevesebbet szólnak, hogy melyik fajta só a leginkább hasznos szervezetünknek. Konyhasó: Másképpen nátrium-klorid, mely a leginkább elterjedt sófajta a háztartásokban. Kissé erőteljes, csípős ízű, a sós íz eléréséhez kevés is elegendő, ezért érdemes óvatosan bánni vele. Mivel mesterséges formában előállított só, egyes szakemberek szerint a legkevésbé hasznos a szervezetünk számára.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Jódozott só:

A konyhasó nátrium- vagy kálium-jodiddal dúsított változata, melyet elsősorban a jódhiányos betegségek kiküszöbölésére állítottak elő. Hasznosságát illetően megoszlanak a vélemények: egyes szakértők szerint káros a szervezetre, mások szerint viszont csökkenti egyes pajzsmirigybetegségek kialakulását. Elsősorban szakemberi ajánlásra fogyasszuk rendszeresen.


Csökkentett nátriumtartalmú só:

A csökkentett nátriumtartalmú só 40%-kal kevesebb nátriumot tartalmaz, mint a konyhasó, de rendszeres fogyasztása nem ajánlott mindenkinek.

Tengeri só:

A tengerekből természetes formában kinyert só szárítással készül. Ha a napon szárítják, ásványi anyagokban gazdag, ipari eljárással viszont csökken a tartalma. Érdemes finomítatlan formában fogyasztani, mely tápanyagokban gazdag, akár még mikroalgákat is tartalmaz, mely könnyíti az ásványi anyagok jobb felszívódását.


Parajdi só:

A parajdi só kősó, Erdélyben, a híres parajdi sóbányákban bányásszák. Az egyik legjobb minőségű sófajta, 84 ásványi anyagot tartalmaz, egyre több helyen kapható hazánkban is. Íze kellemes, nem erőteljes.

Himalája só:

A Himalája sót a Himalája sóbányáiban bányásszák, az egyik legértékesebb, természetes sófajta, melyet kézzel nyernek ki, semmiféle ipari kezelésnek nem vetik alá, és mentes minden szennyeződéstől, vegyi anyagoktól. A parajdi sóhoz hasonlóan 84 féle ásványi anyagot tartalmaz, és kellemes ízű.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!