2024.03.28. - Gedeon, Johanna

A reformtáplálkozás és a makrobiotikus étrend

A reformtáplálkozás és a makrobiotikus étrend
A reformtáplálkozás és a makrobiotikus étrendA reformtáplálkozás is a növényi élelmiszereket, elsősorban a gabonaneműeket részesíti előnyben. Az élelmi nyersanyagokat csak kíméletes technológiai eljárásoknak vethetik alá, és csak természetes forrásból származó élelmiszeradalékok, technológiai segédanyagok alkalmazhatók. Mindezen irányzatok hívei nemcsak táplálkozásukban térnek, de életmódjuk, életszemléletük is más. Nem szokás kávét, alkoholt fogyasztani, dohányozni, általában sokat mozognak, általánosságban megfogalmazva kiegyensúlyozottabb életmódra törekednek.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Makrobiotikus étrend:

A vegán étrendhez hasonló, de azzal nem azonos. A makrobioták filozófiája szerint az élelmiszerek jin és jang kategóriába sorolhatók, amelyek egymást kiegészítik. Nem megengedett a tej és a tejtermékek, a túlfinomított élelmiszerek (pl, cukor), az izgatószerek (aromás tea, kávé) fogyasztása és a fűszerek használata.


Az étrendben az egyes élelmi anyagoknak, élelmiszereknek megfelelő arányban kell szerepelnie (50-60% főtt teljes értékű gabonanemű, 5-10% zöldség alapú leves, 25-30% párolt zöldség, 5-10% főtt hüvelyes). Ez az étkezési típus különösen veszélyes azokra a csecsemőkre, akiknek édesanyja is makrobiotikus étrenden él. Nemcsak a csecsemők, de a kisgyermekek is károsodhatnak, így többszörösen bizonyított, hogy a makrobiotikus táplálkozást folytató család utódainak szellemi, testi fejlődése lényegesen elmarad a kívánatostól.

Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!