2024.04.23. - Béla

A rozmaring nemcsak kiváló fűszer, hanem értékes gyógynövény is

A rozmaring nemcsak kiváló fűszer, hanem értékes gyógynövény is
A rozmaring nemcsak kiváló fűszer, hanem értékes gyógynövény isKülönösen a túl alacsony vérnyomás kezelésében alkalmazható jó eredménnyel. Ehhez némi rozmaring illóolajat meleg vízhez adunk, majd mindkét karunkat néhány percre ebbe a vízbe mártjuk. Ha gyógynövényként alkalmazzuk a rozmaringot, felhasználhatjuk mind a levelét, mind a virágát. A levelekből elsősorban rozmaringteát készítünk, a virágokból nyert illóolajat ellenben krémek vagy gélek formájában külsőleg használjuk. Az alacsony vérnyomás elleni hatása révén a rozmaring nagyon alkalmas szívritmuszavarok és keringési problémák elleni szerként is.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A takaréklángon zajló keringést stabilizálja, az ember fittebbnek, éberebbnek és teljesítőképesebbnek érzi magát. Hasonló hatásokat ér el a rozmaring idegi eredetű fájdalmak és mindenféle idegi probléma esetén, így például heves migrénes rohamokat és egyéb akut fájdalomrohamokat is kezelhetünk vele.
Ezzel azonban még korántsem merült ki a rozmaring alkalmazási területe. A tipikus női panaszoknál is, mint a kimaradt havi vérzés vagy a menstruációs görcsök, enyhítő és fájdalomcsillapító hatást eredményez a rozmaring, ezen kívül alkalmas a változókori panaszok leküzdésére. Csupán a várandós nőknél nem ajánlott a rozmaring felhasználása a részben meglehetősen agresszív illóolajai miatt.
A rozmaring illóolaja egy nagyon frissítő és kellemes illatú légfrissítőt eredményez, amennyiben például egy illatlámpában víz segítségével elpárologtatjuk. Fürdőadalékként is nagyon kedvelt a rozmaring, mindenesetre óvatosan adagoljuk, mivel már az illóolaj legkisebb mennyisége is erős hatásokat képes kiváltani. Amint láthatjuk: a rozmaring valóságos csodaszer, nem hiányozhat egyetlen házi patikából sem.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!