2024.03.28. - Gedeon, Johanna

Az édesburgonya segít stabilizálni a vércukorszintet

Az édesburgonya segít stabilizálni a vércukorszintet
Az édesburgonya segít stabilizálni a vércukorszintetKészíthetünk belőle édességeket, pitéket, megsüthetjük, megfőzhetjük vagy akár párolhatjuk is. Mindegy milyen elkészítési módot választunk, ez a tápláló gumós zöldség mindig finom és laktató lesz. Az „édes" elnevezés ellenére, nem szerepel a cukorbetegek tiltó listáján, mivel a tanulmányok kimutatták, hogy az édesburgonya valójában segít stabilizálni a vércukor szintet és csökkenti az inzulin ellenállóképességet. Az édesburgonya rendelkezik az egyik legmagasabb A-vitamin tartalommal béta-karotin, vagyis karotinoidok formájában.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

A-vitamin:

A karotinoidok adják a gyümölcsök és zöldségek piros, sárga vagy narancssárga színárnyalatát. Az A-vitamin az immunrendszerünket erősíti és köztudottan fontos tápanyag az egészséges fogaknak, csontozatnak, lágy szöveteknek, a nyálkahártyának és a bőrnek. Antioxidáns is egyben, ami megvédi a sejteket a sérülésektől. Válasszuk a sötétebb színű (narancssárga) édesburgonyát, mert annak magasabb a béta-karotin tartalma.
C-vitamin:

Egy csésze édesburgonyában nagyon sok a C-vitamin, ami elengedhetetlen a szövetek növekedéséhez és javulásához, a gyorsabb sebgyógyuláshoz, a porcok gyógyulásához és kezeléséhez, a csontoknak és a fogaknak is. Ezen kívül a C-vitamin egy olyan erős antioxidáns, amely segít csökkenteni az olyan mérgező vegyszerek és szennyeződések, mint például a cigaretta füst által okozott testi károkat.
Mangán:

Az édesburgonya gazdag mangánban, ez az ásvány hozzájárul az egészséges csontokhoz, a normális agy- és ideg funkciókhoz és segít egyensúlyban tartani a vércukor szintet. A kutatások kimutatták, hogy a mangánnak jó hatása van a termékenység növelésében, és segít lelassítani a szervezet elfásulásának folyamatát, ezzel is késleltetve az öregedést.

Az édesburgonya fogyasztása rostokkal, B6 vitaminnal, vassal, a vérnyomást csökkentő káliummal, valamint rézzel látja el a szervezetünket, a réz egy olyan enzim képződését segíti elő, amelyik megakadályozza az artériák megmerevedését.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!