2024.03.29. - Auguszta

Nem csak finom, de egészséges is a csemege kukorica

Nem csak finom, de egészséges is a csemege kukorica
Nem csak finom, de egészséges is a csemege kukoricaA csemegekukorica jelentős vitamin és ásványi anyag forrás. A friss szemek A-vitamint, béta-karotint, B1-és B2 vitamint, kalciumot, magnéziumot, vasat, nátriumot, káliumot és cinket is tartalmaznak. A kukorica B1 vitamint tartalmaz, így mondhatjuk, hogy a vidámság forrása, mert ez a vitamin felelős a jó közérzetünkért, hiányában gyorsabban válunk idegessé, depresszióssá. A szemekben lévő vegyületek segítenek megőrizni a szellemi frissességet, gyorsítják szervezetünkben az információáramlás, csökkentik a stresszt.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Fogyasztása számos jótékony hatással van a szervezetünkre. A csemegekukorica javítja a nyálkahártyák ellenálló képességét, részt vesz a vércukor szint szabályozásában. A kukoricának szinte minden részét fel lehet használni a betegségek megelőzésére, kezelésére. A levelének főzete segít megelőzni a vesebántalmakat, vesekő kialakulását, csökkenti a húgyúti és hólyagpanaszokat.

A kukorica bajusz teáját has- és vízhajtó hatása miatt a természetgyógyászatban alkalmazzák. A torzsájának leve csillapítja az orvérzést, menstruációs panaszokat, javítja a hegképződést. A magokból borogatás készíthető, mellyel enyhíthetők a duzzadt, bevizesedett lábaknak, ízületi fájdalmak.
A kukoricát felhasználhatjuk önmagában főzve, vagy a szemeket a torzsáról eltávolítva salátának, zöldségköretnek, levesnek egészben vagy pürésítve is. A friss csöveket maximum két napig tároljuk a hűtőszekrényben, csak egészséges kukoricát főzzünk meg, a tűzről levéve még két napig fogyasztható, ha a levében ázni hagyjuk.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!