2024.04.19. - Emma

Az egyik legegészségesebb zöldségünk a kelbimbó

Az egyik legegészségesebb zöldségünk a kelbimbó
Az egyik legegészségesebb zöldségünk a kelbimbóA kelbimbó színe, íze a kelkáposztáéra emlékeztet, de íze annál is lágyabb, a rostjai is finomabbak. Novemberben-decemberben, akár enyhébb fagyban, hó alól is "szüretelhetjük", így akkor is friss zöldségféléhez jutunk, amikor már semmi más nem szedhető a kertben. A kelbimbó valóságos raktára az értékes tápanyagoknak. Vitamintartalma (A, B1, B2, B6, C, E és K), valamint ásványianyag-tartalma (mangán, vas, réz, foszfor, magnézium, kálium) különösen kívánatossá teszi. Kiemelkedően sok benne a béta-karotin is.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Rosttartalma megkönnyíti az emésztést, és karbantartja a vastagbelet. Mint más káposztafélében, a kelbimbóban is sok a kéntartalmú növényi hatóanyag, amely a méregtelenítésben szerepet játszó enzimek termelődését serkenti. Magas folsav- és kalciumtartalma miatt fogyasztása várandós anyukáknak is javasolt. Gyulladáscsökkentő hatása hasznos lehet a reuma megelőzésében.
A kelbimbó főzve, párolva sokféleképpen elkészíthető. Levesként, főzelékként, köretként, rakott ételként önállóan és más zöldségfélékkel együtt is ajánlható. A szerecsendió, borsikafű, feketebors, kakukkfű, majoránna és a mustár jó ízesítői a kelbimbónak.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!