2024.04.25. - Márk

Számos ásványi anyagot és vitamint tartalmaz a padlizsán

Számos ásványi anyagot és vitamint tartalmaz a padlizsán
Számos ásványi anyagot és vitamint tartalmaz a padlizsánMég ma is kevesen ismerik és fogyasztják a padlizsánt. Pedig a mediterrán konyha nélkülözhetetlen alapanyaga, olyan, mint nálunk a paprika vagy a paradicsom. Kelet – Indiából származik, kis hazánkba még a törökök hozták be, innen ered a törökparadicsom. Több elnevezése is ismeretes: kékparadicsom, tojásgyümölcs, vineta, török paradicsom, padlizsán stb. Magyarországon elsősorban padlizsánként ismerik. Finom ízén kívül számos jótékony hatása is van. Legértékesebb anyagai a héjában vannak, ezért a hámozásnál erre ügyelni kell.
bohócdoktor szja 1% felajánlás

Adó 1% felajánlással a Bohócdoktorokért!

Adóbevalláskor 1%-hoz az adószám: 18472273-1-06

Finom ízén kívül számos jótékony hatása is van. Nagy mennyiségben találhatunk benne karotint, A, B1-, B2-,és C-vitamint és számos ásványi anyagot; kálciumot, káliumot, nátrium, foszfort, vasat, magnéziumot.

Energiatartalma nagyon kicsi, ezért előnyös a fogyasztása fogyókúrázóknak. Emellett még rendelkezik néhány olyan tulajdonsággal, ami hasznos diétázóknak. Rengeteg olajat képes felvenni, és igen sokféle nyersanyaggal társítható, éppen ezért laktató, jelentős energiát adó ételek készíthetők belőle.
Vérképző, vízhajtó, bélgyulladást gátló, emésztést fokozó hatású. Jó hatással van emésztőszervi, máj illetve vese megbetegedéseknél. Idegnyugtatóként és koleszterincsökkentőként is alkalmazzák.

A török paradicsom, mint az előbbiekből kiderül gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban. Ez még nem minden, kiváló étel is! Salátától kezdve krémig szinte bármit készíthetünk belőle.
Főzés, sütés, táplálkozás kapcsán a receptmix magazin hasznos receptekkel, főzési praktikákkal segíti a finomabbnál finomabb és egészséges reggeli, ebéd, vacsora elkészítését. Főzni jó, enni még jobb, együtt tapasztaltabbá válni a legeslegjobb!